logo

Oranjeleeuwen: Dag 47 – Dagje Nairobi

Sloppenwijken en cocktailtje in het Hilton

VAN: NAIROBI, KENIA
NAAR:NAIROBI, KENIA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 0

Vandaag stond een bezoek aan het wildpark ‘Masai Maraa’ op de planning maar door de aanhoudende regen zouden de wegen onbegaanbaar zijn. Met de modderworstelpartij van enige tijd geleden in ons achterhoofd besloten we gisterenavond al om hier vanaf te zien. Vandaag wordt daarom Nairobi verkend en neemt Jeroen een dagje de tijd om aan zijn thesis te werken.

We vertrekken richting de stad en nemen eerst nog even de tijd om één van de sloppenwijken te bezoeken. De sloppenwijken van Nairobi zijn wellicht minder berucht dan die van Rio en Johannesburg, maar de leefsituatie van de mensen zal er weinig beter zijn. Om dit met eigen ogen te ervaren besluiten we met chauffeur een kijkje te nemen, maar om veiligheidfsredenen besluit hij al snel om terug te keren. Daarna worden we in het centrum van Nairobi afgezet om zelf een paar uurtjes de stad te bekijken. Na een korte stadswandeling sluiten we de middag af met een cocktailtje in het Hilton.

’s Avonds komt Hillary nog even langs om ons een update te geven over de werkzaamheden aan de auto. Hij is al twee dagen met een team kijhard aan het werk om ons morgen weer op weg te krijgen waarvoor we hem natuurlijk erg dankbaar zijn. Alles ziet er goed uit en het lijkt erop dat we morgen weer een grens kunnen passeren.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk