Oranjeleeuwen: Dag 49 – Tanzania!

Eindelijk weer fatsoenlijke wegen

VAN: NAMANGA, KENIA
NAAR:KARATU, TANZANIA
KM VANDAAG: 292
KM TOTAAL: 12.492

Eerste doel van de dag is Kenia verlaten en alweer het dertiende land na Nederland in te komen. Net als het binnenkomen van Kenia, is ook het verlaten geen enkel probleem. In Tanzania hebben we meer tijd nodig, mede doordat we in Nederland nog geen visum geregeld hebben. Nadat alle formaliteiten zijn afgerond, gaan we op onderzoek uit naar de Yellow Card Insurance. Deze verzekering, die geldig is voor alle landen die we vanaf nu nog doorkruisen, wordt ons werkelijk vanaf alle kanten aangeboden. Als we met het eerste contactpersoon meelopen wordt ons een prijs van 200 dollar gevraagd. Skeptisch als je in Afrika hoort te zijn, gaan we niet direct op het aanbod in. Met de minuut daalt de prijs van de verzekering en we horen zelfs prijzen van 100 dollar. Zaak om alle jongens dus tegen elkaar uit te spelen. Als op een gegeven moment een man roept dat hij het voor 80 dollar doet, ontpopt zich een ware discussie. De rest van de dealers is er niet zo blij mee dat de prijs, en daarmee hun marge, alleen maar verder daalt. Onderling besluiten we dat we 80 dollar een prima prijs vinden en dus geen cent meer betalen. De Land Rover is nu tot en met Zuid-Afrika verzekerd, dus we kunnen met een gerust hart verder.

Het eerste stuk wegdek in Tanzania zijn ze aan het renoveren, maar vanaf Arusha is het een verademing Kenia uit te zijn. Eindelijk weer strak asfalt waar je echt kilometers op kan maken. Met een beetje geluk kunnen we tijdens deze route genieten van de hoogste berg die Afrika rijk is, de Kilimanjaro. De foto laat zien hoeveel geluk we hadden… We rijden door tot enkele kilometers voor de Ngorongoro Krater waar we een accommodatie opzoeken. Meteen gecharmeerd door de grote bar en de woorden “6 pm – 7 pm Happy Hour” wordt Happy Days ons onderkomen. Als Frank daarna ook nog eens een fles bacardi achter de bar ziet staan, kan de avond helemaal niet meer stuk.

We worden direct uitgenodigd door een klein gezelschap om een biertje te drinken. Het is een genot om naar de verhalen van de gepensieerde Deen te luisteren, Laurens heeft alleen nog maar oog voor de mooie Spaanse Carla en met Toby “die German” kunnen we heerlijk over de WK praten.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk