Oranjeleeuwen: Dag 51 – Op naar het strand!

Keuze voor Zanzibar snel gemaakt

VAN: KARATU, TANZANIA
NAAR: KOROGWE, TANZANIA
KM VANDAAG: 488
KM TOTAAL: 13.122

Voor de komende dagen hebben we dieren genoeg zien. De tijd is gekomen om eindelijk eens een kleurtje te krijgen, want hoewel we temperaturen van boven de 50 graden hebben gehad, is het verschil tussen ons en de lokale bevolking nog goed te zien. Onderweg willen we de auto, waarvan de uitlaat een beetje los is getrild, nog even snel laten maken in Arusha.

Onderweg weten we nog niet naar welk strand we willen gaan. Eerste optie in Pangani, dat door sommige websites bij de toptien mooiste stranden van de wereld wordt gerekend. Tweede optie is Zanzibar, waar we eigenlijk geen woorden aan vuil hoeven te maken. De grootste nadelen van Zanzibar zijn de extra kosten en tijd dat dit prachtige eiland in beslag neemt.

Nadat de voor- en nadelen tegen elkaar zijn weggestreept, komen we tot de conclusie dat we Zanzibar echt niet links (letterlijk en figuurlijk) kunnen laten liggen. We rijden door tot een prachtige zonsondergang en zoeken daarna een accommodatie op om vroeg te gaan slapen. Morgen moeten we namelijk nog ruim 300 kilometer afleggen naar Dar es Salaam en vanuit daar ook nog de ferry nemen naar Zanzibar.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk