logo

Oranjeleeuwen: Dag 52 – Zanzibar: Here we come

VAN: GODORWE, TANZANIA
NAAR:ZANZIBAR, TANZANIA
KM VANDAAG: 326
KM TOTAAL: 13.448

Aangezien er een hele lange reisdag op het programma staat, rinkelt om 05.15 uur de wekker. De zon is nog niet opgekomen als de motor van de Land Rover al loopt. We zijn pas enkele kilometers onderweg als we worden opgeschrikt door een ongeluk. De auto voor ons heeft een cheeta niet kunnen ontwijken, met alle gevolgen van dien.

Ondanks de aanrijding verloopt de reis voorspoedig en rond 11 uur komen we aan in de economische hoofdstad van Tanzania (de politieke hoofdstad is Dodoma). We hebben via Toby, die we in Karatu hebben leren kennen, een adresje geregeld waar we de komende nachten onze auto achter een groot hek kunnen laten staan. We kunnen ons gaan klaarmaken voor de twee uur durende boottrip naar Zanzibar. Van te voren werden we al meerdere malen gewaarschuwd dat we overvallen zouden worden door verkopers van tickets voor de ferry. We kopen het ticket via het officiele loket en enkele uren later zijn we op zeer comfortabele wijze gearriveerd in Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar.

Om Zanzibar te ervaren zoals het eigenlijk hoort, nemen we deze dagen een iets luxer onderkomen dan normaal. Bij aankomst lijkt het hotel uitgestorven en het personeel is blij dat er gasten zijn. Navraag blijkt dat we de enige gasten zijn in het hele hotel! De twee restaurants en drie barren hopen dat we bij hen een drankje komen doen en bij het zwembad doodt het personeel de tijd met het halen van onze bal die uit het water vliegt bij een potje waterpolo.

Later op de avond vinden we aan het strand een leuk restaurantje waarvan het menu dagelijks een verrassing is. De kaart van de avond bestaat namelijk uit de vis die eerder op de dag gevangen is. Een garantie voor een verse maaltijd dus!

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk