logo

Oranjeleeuwen: Dag 54 – Boottocht naar Mnemba Island

Laurens neemt even het roer over

VAN: NUNGWE, ZANZIBAR, TANZANIA
NAAR: NUNGWE, ZANZIBAR, TANZANIA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 13.448

Gisteren hebben we de gehele dag uitgerust en daarom vinden we het vandaag tijd om wat meer van het eiland te zien. Tijdens het avondeten van gisteren hebben we een zeiltocht vastgelegd met een authentieke boot naar Mnemba Island. De reis zal zo’n zes uur duren en we zullen precies bij zonsondergang terugzeilen naar ons hotel. Rondom Mnemba Island zijn er uitstekende mogelijkheden om te snorkelen en tijdens het zeilen kunnen de vissers Frank en Stefan hun kunsten ten tonelen brengen.

Rond het middaguur verlaten we het strand van ons hotel richting de zeilboot die enkele meters in de zee voor anker ligt. De boot is voorzien van drie bemanningsleden om de tocht in goede banen te leiden. Op de heenweg zit de wind ons dwars en moeten we het overgrote deel van de reis afleggen op de moter. Omdat er geen tijd en energie moet worden gestoken in het zeilen van de boot hebben we op de heen weg alle tijd om een hengtje uit te gooien. Enkele pogingen verder komen we erachter dat de vissen rondom Zanzibar niet willen happen. Na het vissen opgegeven te hebben, worden we verrast door een groep dolfijnen die rondom onze boot uit het water springt.

Na een goede twee uur varen komen we aan op het schitterende Mnemba Island. Het decor van dit eiland leent zich prima voor een nieuwe editie van expeditie Robbinson. De bemanningsleden hebben een lunch mee aan boord genomen. Na wat broodjes en vers fruit gegeten te hebben, springen we de oceaan in om het prachtige koraal te bekijken. Al snorkelend langs de kustlijn van Mnemba Island word je overspoeld door de meest kleurrijke vissen.

Tijdens de terugreis hebben we gelukkig wel goede wind om de zeilen te heisen. Na wat instructies van kapitein Laurens kunnen we koers zetten naar het hotel. De terugreis verloopt voorspoedig met Laurens aan het roer en de ingehuurde bemanning kan lekker in de zon gaan liggen. Na een tocht van wederom twee uur zijn we terug bij ons Hotel. Op het moment van aankomst zakt de zon het laatste stukje de oceaan in.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk
 

Klik hier om ook sponsor te worden!