logo

Oranjeleeuwen: Dag 55 – Memorabele verjaardag voor Stefan

Zanzibar in stijl afgesloten

VAN: NUNGWE, ZANZIBAR, TANZANIA
NAAR:STONE TOWN, ZANZIBAR, TANZANIA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 13.448

We beginnen de dag met een lange discussie over de indeling van de komende dagen. Waar de een langer van het resort wil genieten en de ander liever naar de oostkust gaat, wil de derde zo snel mogelijk naar Malawi. Uiteindelijk bereiken we een compromis en vertrekken we uit het paradijs dat enkele dagen ons onderkomen heeft mogen zijn.

Op weg naar Stone Town, de hoofdstad van het eiland, maken we een stop om nog eens een culturele uitstapje te maken. Zanzibar is naast haar witte stranden en palmbomen bekend vanwege de specerijen. Het is vooral interessant om te zien dat kaneel afkomstig is van de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom.

Als we van al het verse fruit genoten hebben, klimt een mannetje de boom in om een kokosnoot te plukken. Uiteraard denken wij hem dit even na te doen, maar verder dan 50 centimeter van de grond en wonden op handen en voeten komen we niet. Ook de Oranjeleeuwen hebben zo hun beperkingen.

In Stone Town is duidelijk meer te beleven dan op de rest van het eiland, al is het nog altijd goed te merken dat het laagseizoen is. Nadat we nog een aantal souvenirs voor het thuisfront gekocht hebben, nemen we plaats aan het strand om aan de laatste avond Zanzibar te gaan beginnen. Stefan is om 24.00 uur jarig en dit kunnen we uiteraard niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Als we aan het eerste drankje beginnen, hebben we nog geen idee wat ons te wachten staat. We komen later op de avond namelijk op misschien wel de foutste plek van Zanzibar terecht. Werkelijk elke vrouw vraagt je een drankje voor haar te kopen en met de tegenprestatie zijn ze vaak al half begonnen. De vrouwen merken echter al snel dat er weinig te halen is bij deze Nederlandse mannen… Aangezien we het te risicovol vonden onze camera mee nemen, kunnen we dit verhaal helaas geen kracht bij zetten met foto’s.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk
 

Klik hier om ook sponsor te worden!