logo

Oranjeleeuwen: Dag 57 – Gekte tijdens CL-Finale

Auto geprepareerd voor de laatste 4.500 kilometer

VAN: DAR ES SALAAM, TANZANIA
NAAR: DAR ES SALAAM, TANZANIA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 13.448

Als we lekker hebben uitgeslapen en onze kater van gisteren kwijt zijn besluiten we naar de plaatselijke autogarage te gaan. Sinds de hachelijke minuten in de Ngorongoro krater waar een onschuldig ogend riviertje bijna het einde van onze trip werd, zit het verbindingsstuk tussen motor en uitlaat los. Hierdoor zuigt de Land Rover valse lucht aan wat leidt tot vervelend brommend geluid.

De reparatie gaat op z’n Afrikaans en  het duurt drie uur voordat het probleem verholpen is. Wanneer we naar de rekening vragen worden we aangenaam verrast. De eigenaar zegt namelijk dat hij eerlijke reizigers als ons niet veel kan vragen en maar één  uur arbeidsloon loon in rekening brengt, wat neer komt op 18 euro.

Doordat de reparatie langer heeft geduurd dan gepland, is de Goat-Race al op haar eind. We arriveren tijdens de prijs uitreiking en kunnen alleen nog treuren dat we dit  jaarlijkse spektakel hebben moeten missen.

‘S avonds maken we ons op voor de kraker in de Champions League finale. We kijken de wedstrijd op een groot scherm dat neergezet is door een goede bekende uit Nederland. Samen met een gratis shirt, biertje en 400 Afrikanen is dit de Heineken Star Experience van Dar Es Salaam. De plaatselijke liveband zorgt voor een uitzinnige stemming bij de bezoekers die overwegend Inter-fans zijn. Eto’o, Mourinho en Sneijder zijn de helden hier.

Wanneer Milito Internazionale op voorsprong zet, gaat iedereen compleet uit hun dak. We laten het in het midden of de gekte ontstaat doordat Inter op voorsprong staat of dat er simpelweg gescoord is. Tijdens een geweldige avond zien we Sneijder de ploeg van Robben, van Bommel en van Gaal verslaan. Met de wetenschap dat over een kleine drie weken deze giganten in één team spelen vallen we heerlijk in slaap en zullen morgen weer onze reis vervolgen richting Malawi. 

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?

www.tilburg.com/wk