Oranjeleeuwen: Dag 60 – Malawi

Zelf eten koken en kamperen

VAN: KYELA, TANZANIA
NAAR: CHINTHECHE, MALAWI
KM VANDAAG: 368
KM TOTAAL: 14.752

Vandaag staat de grensovergang met Malawi op de planning. Malawi is een van de armste landen van Afrika en het armste land dat wij doorkruisen tijdens onze reis. De grenswissel gaat sneller dan verwacht en is met afstand de snelste tot nu toe. Nul euro en dertig minuten later begeven we ons in land nummer zestien.

Wat meteen opvalt is dat we hier bijna geen auto’s tegenkomen en de wegen in zeer goede conditie zijn. Langs de weg wordt ook beduidend minder verkocht dan in de vorige landen. We besluiten daarom zelf onze voedselvoorraad aan te breken. Spaghetti met tonijn in tomatensaus wordt binnen 15 minuten klaargemaakt. Genietend van het uitzicht op Lake Malawi vullen we onze buikjes en maken we ons klaar voor de laatste 200 kilometer voor vandaag.

In de namiddag bereiken we onze residentie voor de komende drie nachten. Dit keer geen hotel, resort, motel, guesthouse of bij mensen thuis maar op een camping! Het dak van de auto wordt opengetrokken om alle kampeerspullen eraf te halen en binnen een uur zijn we helemaal gesetteld. De avond brengen we door met het leggen van een kaartje.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!