logo

Oranjeleeuwen: Dag 61 – Lake Malawi!

Souvenirs bekijken

VAN: CHINTHECHE, MALAWI
NAAR: CHINTHECHE, MALAWI
KM VANDAAG: 100
KM TOTAAL: 14.852

Na een goede nachtrust in de door Vaude Store mede mogelijk gemaakte tent ontwaken we door het geluid van een tropische regenbui. Hier hebben wij in Malawi geen rekening mee gehouden en er zijn heel wat spullen die de avond van tevoren niet op een droge plek zijn opgeborgen. We redden wat te redden valt en zijn door de enorme hoeveelheid regen die uit de lucht valt binnen een paar seconden kletsnat. Nu we toch al nat zijn besluiten we er het beste van te maken en terwijl Laurens nog droog ligt te slapen, trappen de andere drie een balletje op het strand van Lake Malawi.

Rond 11.00 uur is het opgeklaard en wordt een bezoek gebracht aan het dorpje Nhkotabay. Op de heenweg worden we na enkele kilometers tot stoppen gemaand. We rijden namelijk in een dorpje waar 50 de maximumsnelheid is, met 80 kilometer per uur doorheen. De agent geeft meteen aan dat we te hard gereden hebben en wil de boete van omgerekend 40 euro uit gaan schrijven. Uiteraard laten de gehaaide leeuwen het er niet bij zitten en gaan de discussie aan. Eerst een bewijs dat we daadwerkelijk te hard hebben gereden. Met als beste argument dat “het feit dat we niet op tijd stil stonden een bewijs is van te hard rijden”, wordt er door de leeuwen aan het langste eind getrokken en ontsnapt aan een tweede boete in enkele dagen.

In Nhkotabay, dat prachtig gesitueerd is aan het meer, wordt een poging gedaan de website bij te werken. Door de enorm trage internetverbinding geven we echter snel de moed op. Voordat we de terugweg naar de campsite inzetten, lunchen we bij Sam’s place. Sam, rastaman en groot Bob Marley fan, heeft slechts anderhalf uur nodig om een bord pasta op tafel te zetten. Gelukkig zitten we prachtig aan het randje van het meer en hebben we geen haast.

Op de terugweg stoppen we bij de houtmarkt waar we prachtig Afrikaans houtsnijwerk bewonderen. We stellen onze onderhandelingstechnieken weer op de proef en plaatsen een aantal bestellingen voor de volgende dag.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!