Oranjeleeuwen: Dag 64 – Europees haar duurder

Oranjeleeuwen in Zambia!

VAN: MCHINJI, MALAWI
NAAR: LUSAKA, ZAMBIA
KM VANDAAG: 539
KM TOTAAL: 15.994

In de ochtend arriveren we vroeg bij de grensovergang. Binnen tien minuten zijn we Malawi uit en het  visum voor Zambia staat ook zeer snel in ons paspoort. Het geld wisselen neemt meer tijd in beslag omdat we niet willen toegeven aan een te slechte wisselkoers op de zwarte markt. Volhoudend en 30 minuten later hebben we een veel betere koers en rijden Zambia binnen.

Het landschap van de eerste honderd kilometers wordt vooral gevormd door jungle, gravelweg en houten hutjes langs de weg. Zambia is net als Malawi een arm land en alleen de weg richting hoofdstad Lusaka en Livingston is in goede conditie. Na een pauze vervolgen we de weg naar Lusaka waar we tegen zonsondergang arriveren en snel een lodge vinden.

Bij de lodge is zeer toevallig een kapsalon en omdat gisteren de schaar zoek was, waagt Frankie vandaag een nieuwe poging voor een knipbeurt.  Deze keer met succes. Alleen een bordje in de kapsalon wijst erop dat het knippen van Europees haar twee keer duurder is dan Afrikaans haar. Met dat voor lief nemend heeft Frank een nieuwe coupe en leggen we in de avond een kaartje voor het slapen gaan.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!