Oranjeleeuwen: Dag 66 – Bungee Jumpen boven de Falls

Steef krijgt na twee weken alsnog zijn cadeau

VAN: LIVINGSTONE, ZAMBIA
NAAR: LIVINGSTONE, ZAMBIA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 16.532

De Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe is een van de dingen die je gezien moet hebben in je leven en vandaar dat deze highlight niet wordt opgeslagen. We beginnen met een bezoekje aan de Zambezibrug, de brug die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Vanaf deze brug bestaat de mogelijkheid misschien wel de mooiste sprong naar beneden te maken.

Als we op de brug staan, lijken de 111 meter boven het kolkende water toch wel erg hoog. Laurens denkt nog niet misschien aan springen, Stefan en Frank twijfelen en Jeroen weet zeker dat hij hier de jump wil maken. Als er na een uur nog geen knopen zijn doorgehakt, besluiten Frank, Jeroen en Laurens om Stefan voor het blok te zetten. Aangezien Steef voor zijn verjaardag, ruim een week geleden, nog geen cadeau heeft gekregen, lijkt de drie dit een ideale gelegenheid om Steef te trakteren. Het excuus dat “de sprong toch wel erg duur is” heeft Stefan niet meer en hij beseft dat als hij het nu niet doet, de bungeejump misschien nooit meer komt. Als enkele seconden voor hij wil springen een trein de gammele brug nadert, besluit hij zijn sprong nog enkele minuten uit te stellen. Als de trein is gepasseerd, is er geen weg meer terug en zal Steef zich in het diepe gooien. Als de wind vandaag iets gunstiger had gestaan, was de schreeuw waarschijnlijk tot in Nederland hoorbaar geweest. Met een flinke adrenalinekick en een grote smile wordt Stefan enkele minuten later weer veilig op de brug getakeld. Wat een ervaring! Als Jeroen even later ook de sprong heeft gemaakt, kunnen we eindelijk de watervallen gaan bekijken.

Het water heeft in de afgelopen 30 jaar niet zo hoog gestaan als nu, waardoor het zicht af en toe helemaal verdwijnt achter de regen aan water die de watervallen produceren. Je bent dan ook binnen een fractie van een seconde doorweekt, dus meer dan zwembroek en slippers wordt er niet aangetrokken. Voorbereid als de leeuwen zijn worden de camera’s in een waterdichte zak meegenomen.

Bij het verlaten van het park worden we verrast door een oranje auto die naast onze Land Rover geparkeerd staat. Een van de auto´s die samen met de oranje trophy vertrokken is, is ver vooruit gereden en heeft de Oranjeleeuwen bijgehaald. De rest van stoet bevindt zich namelijk een kleine week achter ons. Samen met John en twee vrienden van hem drinken we bij zonsondergang een drankje in een hotel met een mooi uitzicht over het begin van de falls.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!