Oranjeleeuwen: Dag 67 – Nederland-Ghana? Nee

Gearriveerd in het laatste land voor Zuid-Afrika

VAN: LIVINGSTONE, ZAMBIA
NAAR: KASANE, BOTSWANA
KM VANDAAG: 104
KM TOTAAL: 16.636

Nadat we gisteren hebben kunnen genieten van een van de mooiste stukjes natuur op aarde, is het vandaag tijd voor het laatste land voor we in Zuid-Afrika aankomen. De Duitsers en Spanjaard hebben ons een mooie lokatie doorgestuurd, dus we zullen vandaag weer met hen herenigd worden. Met de ruim 100km en de grensovergang op het programma, gaan we een rustig dagje tegemoet.

Tussen Jordanie en Egypte waren we al genoodzaakt een boot de pakken, van Egypte naar Soedan hadden we een bootreis van 18 uur achter de rug en ook nu staat er een ferry klaar om ons via de Zambezirivier naar Botswana te brengen. De grensovergang Zambia-Botswana is misschien wel de gemakkelijkste die we in Afrika gehad hebben, maar de tijd gaat dit keer zitten in het wisselen van geld. Aangezien pinnen niet overal mogelijk is, hebben we een  aantal miljoen Zambiaanse kwatcha bij ons die we bij de grens willen omwisselen voor Botswaanse Pula. Voor een goede rate zijn er echter harde onderhandelingstechnieken noodzakelijk, waardoor we met een kleine vertraging alsnog onze zin krijgen en de weg kunnen vervolgen.

Aangekomen in Kasane zetten we onze tent op bij een goede lodge. Het valt meteen op dat Botswana, zeker in vergelijking met Zambia en Malawi, een zeer ontwikkeld land is. Aangezien we vanavond onze jongens willen zien ballen tegen Ghana sluiten we niet aan bij de barbeque met de Duitsers, maar gaan een hapje eten bij een hotel waar ze voetbal uitzenden. Met het bord op de schoot volgt een deceptie, want in plaats van het team van Bert van Marwijk wordt de wedstrijd Portugal-Kameroen uitgezonden.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!