Oranjeleeuwen: Dag 68 – Veel wild in National park

Leeuwen met dode buffel het hoogtepunt

VAN: KASANE, BOTSWANA
NAAR: KASANE, BOTSWANA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 16.636

Deze morgen worden we uitgerust wakker in onze tent. Na een aantal nachten kamperen aan Lake Malawi beginnen we te wennen aan het slapen in een tent. We zwaaien eerst de Duitsers en Spanjaard uit om daarna aan ons zelfgemaakte ontbijt te beginnen. Het blijft een mooi gezicht om die Spanjaard op zijn vesta te zien touren.

Vandaag staat Chobe National Park op het programma. Het wildreservoir ligt slechts vier kilometer verwijderd van onze kampeerplaats. Dit was afgelopen nacht goed te merken aan de verschillende wilde geluiden rondom  onze slaapplaats. Omdat het uitlaatsysteem van onze auto nog steeds kapot is, besluiten we niet met onze eigen auto het park te betreden maar een gids met safariauto in te huren. Het brommende geluid van onze auto zou ongetwijfeld alle dieren wegjagen. Na een korte onderhandeling kunnen we beginnen aan een `gamedrive´ van ongeveer 2,5 uur.  Al snel wordt duidelijk dat Chobe overwoekerd wordt door olifanten, de ene na de andere grote groep passeert op onze route. Bij de vele waterpartijen in het park stoppen we een aantal keer om de olifanten te zien drinken, wat een garantie is voor mooie foto´s.

Elke keer als we aan een gamedrvie beginnen staan er drie diersoorten op het verlanglijstje: de leeuw, cheetah en luipaard zijn het meest geliefd bij de Oranjeleeuwen. Na het nodige zoekwerk vindenwe  uiteindelijk een groep leeuwen. Ze liggen redelijk ver van het pad af en zijn daardoor moeilijk te zien. Net voor de leeuwen ligt een dode buffel die enkele uren geleden door de leeuwen is omgebracht. Het is niet toegestaan om offroad te gaan en onze gids geeft aan dat we het hiermee moeten doen. Aangezien we nog altijd in Afrika zijn, weten we dat we het anders aan moeten pakken. Op het moment dat we voor een stukje offroad een mooie tip aanbieden, weet de gids niet hoe snel hij van het pad af moet gaan richting de leeuwen.

In de namiddag maken we een boottocht  door het reservoir om meer van de dieren in en rondom het water te kunnen zien. In een klein bootje gaan we de Zambeziriver op, die de grens vormt tussen Botswana en Namibie. Vanaf de Zambezi is het mogelijk de Choberiver op te gaan die dwars door het nationale park stroomt. Vanaf de boot vinden we al snele enkele krokodillen de net uit het water liggen te wachten op langskomende prooien. Ook spotten we veranen aan de waterkant. Daarnaast zien we enkele groepen nijlpaarden uit het water omhoog komen. Deze gigantische beesten zitten het overgrote deel van de dag in het water en zijn daardoor lastig te zien tijdens een safari over het vaste land. Eenmaal op de Choberiver spotten we opnieuw kuddes olifanten die druk bezig zijn met drinken. Dit is bijna een dagtaak want de gemiddelde olifant drinkt per dag een slordige 110 liter water. Tijdens de terugvaart naar de kampeerplaats, die aan de Zambeziriver gelegen is, kunnen we genieten van een prachtige zonsondergang met een koud biertje!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!