logo

Oranjeleeuwen: Dag 69 – Auto repareren blijft een kunst

Ook de derde poging mislukt

Aangezien de uitlaat het eind Tanzania weer begeven heeft, doen we vandaag een nieuwe poging om de auto te repareren. Tijdens de reparatie vermaken wij ons met een kameleon. Aangezien dit beestje bij elke achtergrond een andere kleur aanneemt, zetten wij hem op de motorkap van onze oranje Land Rover. De kameleon heeft er echter weinig zin in, en een oranje kameleon kunnen we dus op onze buik schrijven.

Als de auto drie uur later gerepareerd is, vertrekken we terug naar de camping om van de zon te genieten. Het weer in Botswana is namelijk ideaal. Overdag is het een graad of 25 met alleen maar zon en in de avond lijkt het af te koelen tot het vriespunt. Heerlijk om te slapen dus. Enkele meters van de garage verwijderd begeeft de uitlaat het. We krijgen het gevoel dat de Afrikaanse automonteurs net als wij over twee linker handen beschikken. We kunnen dus weer omdraaien om voor poging nummer vier te gaan. We leggen de hele dag in de zon een kaartje. Als  de schemering inslaat komt de eigenaar van de garage naar ons toe met de mededeling dat de auto vandaag niet meer gerepareerd kan worden. Het plan om morgen naar Nata te vertrekken, kan dus ook de prullenbak in.

Omdat we nauwelijks van de dag hebben kunnen genieten, trakteren we ons in het hotel op een heerlijk buffet. Met een buik gevuld met impala en kudu zoeken we voldaan onze tent op.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!