Oranjeleeuwen: Dag 70 – Tiger Fishing in Namibia

Zuid-Afrikaanse braai op de camping

VAN: KASANE, BOTSWANA
NAAR: KASANE, BOTSWANA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 16.636

Onze Landrover, die gisteren niet meer gerepareerd kon worden, staat nog steeds in de garage in Kazangula. Louis, de Zimbabwaanse garage-eigenaar, haalt ons ’s ochtends op en we worden weer herenigd met de auto. Vandaag naar Nata rijden gaat niet meer lukken, dus er wordt nog een lokaal uitstapje gepland. Samen met onze Zuid-Afrikaanse overburen boeken we een toertje over de Zambezi.

Tijdens dit boottripje gaan we nog even van boord om een dorpje in Namibië te bezoeken en zo wordt zowaar land nummer 19 aangetikt. Het dorp met slechts 99 inwoners ziet er verlaten uit en na een klein uurtje wordt het water weer opgezocht. Na het officiele papierwerk om Namibië te verlaten en Botswana weer te betreden werpen we vanaf het bootje nog even een hengeltje uit. De Zambezi zit vol met de beruchte ‘Tigerfish’, maar door het ongebruikelijke hoge water en een overvloed aan voedsel in de Zambezi is het weer geen vissucces.

’s Avonds geven onze nieuwe Zuid-Afrikaanse vrienden een nieuwe betekenis aan BBQen oftewel braaien. Als professionals braden ze de lapjes vlees boven een houtvuurtje gaar. Meteen worden we uitgenodigd voor een echte ‘braai’ bij hen thuis in Zuid-Afrika. Tot in de late uurtjes worden sterke verhalen uitgewisseld rond het kampvuur en de avond kan niet lang genoeg duren.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!