Oranjeleeuwen: Dag 72 – Neushoorn op ons pad

Black Rhino drinkend aan zwembad

VAN: NATA, BOTSWANA
NAAR: KHAMA RHINO SANCTUARY, BOTSWANA
KM VANDAAG: 465
KM TOTAAL: 17.426

Met het vertrek uit Nata laten we ook de olifanten achter ons. Een van de dieren die we tot nu toe nog nauwelijks gezien hebben is de neushoorn. Alleen in de Ngorogoro Krater hebben we van een afstand een neushoorn met een jongen gezien. Vandaar dat we vandaag het Khama Rhino Sanctuary als doel hebben gesteld. Het ligt niet volledig op de route, maar een kleine omweg hebben we wel over voor een paar neushoorns. Eenmaal aangekomen kunnen we ons meteen op gaan maken voor de gamedrive. Aangezien de gamedrive volgeboekt is, springen wij achter op een pickup voor een prive-ronde. Nadat we een aantal zebra’s, warthogs, giraffen en antilopes gezien hebben, wordt het tijd voor de neushoorns.

In totaal zitten er 31 neushoorns in het park, waarvan er maar drie tot de bedreigde “black rhinos” behoren. Het verschil tussen de black en white rhino zit niet in de kleur, maar in de vorm van de neus. De gamedrive is een groot succes, want we zien veel neushoorns op enkele meters afstand.

Als we ’s avonds een hapje gaan eten, ontmoeten we twee Nederlanders die hun vakantie aan het vieren zijn. Een paar wijntjes en biertjes later zoeken de Nederlanders hun bed op. Enkele minuten later vinden ook Frank en Stefan het mooi geweest en blijven Laurens en Jeroen nog voor een laatste drankje. Als zij tien minuten later ook naar het chalet willen lopen, worden ze opgeschrikt door een groot zwart vlak naast het zwembad. Waar we er eerder op de avond nog grappen over hebben gemaakt, is het nu het grootste obstakel naar ons huisje.

Stefan en Frank zijn waarschijnlijk enkele meters langs de uit het zwembad drinkende black rhino gelopen zonder hem opgemerkt te hebben! Met de hulp van de eigenaar vinden we alsnog een weg naar een huisje en met het hart bonzend in de keel kruipen we veilig ons bedje in.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!