Oranjeleeuwen: Dag 73 – We arriveren in Zuid-Afrika!!!

Holland – South Africa by car: WE DID IT!

VAN: KHAMA RHINO SANCTUARY, BOTSWANA
NAAR: THABAZIMBI, ZUID-AFRIKA
KM VANDAAG: 415
KM TOTAAL: 17.841

Na kou, regen, hitte, modder, woestijn, jungle, bloed, zweet en tranen hebben we in 73 dagen bijna 18.000 kilometers afgelegd en 19 landsgrenzen gepasseerd om in het laatste land aan te komen. Wat voor velen als onmogelijk werd gehouden, hebben de Oranjeleeuwen gepresteerd. We zijn in het land waar het WK wordt georganiseerd: WE ARE IN SOUTH-AFRICA!!!

De grensovergang verliep voorspoedig en we kregen de beste wensen mee voor ‘The Holland Team’ en onszelf. Het grappige aan Zuid-Afrika voor Nederlanders is dat je de Afrikaanse taal heel gemakkelijk kunt begrijpen. Niet zo gek omdat het afstamt van het Nederlands. Plaatsnamen die hier op de landkaart staan zijn: Matjesfontein, Oranjeville, Limburg, Ons Hoop of bijvoorbeeld Welkom.

In Kenia passeerden we de Evenaar en hier in Zuid-Afrika passeren we de Steenbokskeerking.  Snel wordt een foto gemaakt voor het dagboek en koers gezet richting Johannesburg, waar we woensdag de training van het Nederlands elftal gaan bekijken en hopelijk weer een kopje koffie doen met de bondscoach!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!