OTSO wint de JOST Starterstrofee 2015

Bart Naber is met zijn bedrijf OTSO winnaar geworden van de JOST Starterstrofee 2015 en daarmee uitgeroepen tot beste startende onderneming uit de regio Tilburg. In Bleyemakerij De Boemel in Tilburg kreeg Naber de meeste stemmen van de jury.

Your job is one swipe away

OTSO is Filipijns voor ‘acht’, dat is de tijd in seconden die werkgevers tegenwoordig gebruiken om een sollicitatiebrief te beoordelen. Bart Naber, de bedenker van OTSO, matcht werkgevers en werknemers door middel van een sollicitatie app. Geen lange motivatiebrieven meer, maar een korte pitch van 80 woorden van de werkzoekende en ‘your job is one swipe away’.

Visie en originaliteit

Bart Naber nam het donderdagavond 4 juni op tegen Karlijn Liebregts en Bas Oerlemans van Locked (escape rooms), Rob van den Meijdenberg van Kraftbier (Tilburgse brouwerij) en Janus Hermus van Oak & Steel (houten meubels). De vier ondernemers stelden zichzelf en hun bedrijf kort en krachtig voor met een pitch van één minuut.

Presentator Walter Vermeer gaf daarna het woord aan de jury die dit jaar bestond uit Jan Willem de Jongh (Rabobank), Joost de Beer (Tilburgse Koerier), Jan Meurs jr. (Startersinvesteringen.nl), Chris Fokker (Undici Keukens, winnaar vorig jaar) en Paul van der Wegen (Junior Kamer Hart van Brabant). Zowel de jury als het publiek legden het vuur na aan de schenen, maar de kandidaten lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en hadden hun woordje klaar.

De kandidaten werden o.a. beoordeeld op hun presentatie, toekomstvisie, haalbaarheid, ondernemerschap en originaliteit. “Vooral de visie en originaliteit gaven de doorslag voor OTSO”, beargumenteerde de voorzitter van de jury, Jan Willem de Jongh, directeur Bedrijven van Rabobank Tilburg e.o.

Een wereldhit

Naber omschrijft zichzelf als resultaatgericht, competitief en een tikkeltje eigenwijs. Met zijn 23 jaar maakt hem dat een jonge ondernemer met lef. Zo heeft hij al grote namen als Gemeente Tilburg, Rabobank, Campina en Jumbo supermarkten binnen weten te halen voor zijn sollicitatie app. “Ik hoop dat OTSO de wereld over gaat en net zo groot wordt als Facebook of Twitter”, aldus Naber.

Nominatie BOV trofee

“De start van een miljoenen imperium”, noemt presentator Walter Vermeer de winst van de wisselbokaal. Naber heeft naast eeuwige roem nu ook een nominatie voor de BOV junior trofee. Deze verkiezing voor Beste Ondernemers Visie van Midden-Brabant wordt georganiseerd door de Junior Kamer Hart van Brabant en vindt plaats op 3 december 2015.

De JOST

De verkiezing is een initiatief van de Tilburgse ondernemersvereniging JOST. Het evenement vond voor de 7e keer plaats en kende dit jaar voor het eerst een open inschrijving.

Inschrijving volgend jaar

Alle ondernemers die in 2015 of 2016 starten met hun onderneming en gevestigd zijn in de regio Tilburg, kunnen al aanmelden voor volgend jaar via www.jost.nl.