logo

Oud ontmoet nieuw: 3D-printen in Tilburgse Lochal

3d-printen

IT-bedrijf ACES Direct  nam de Lochal voor even mee naar de 21steeeuw. In de oude industriehal werd een gratis cursus 3D-printen voor het onderwijs gegeven.

Elf onderwijzers, onderwijsassistenten en bestuurders trokken naar de Lochal om in een grootse maar intieme setting kennis te maken met de wereld van 3D-printen. Geen uitgebreide en lange Powerpoints maar een praktische kennismaking. De deelnemers gingen aan de slag met het printen van hun eigen ontworpen legoblokje.

 Maximale uit techniek halen

ACES Direct Manager Solutions, Jeroen Stabel, vindt het belangrijk dat het bedrijf zijn kennis deelt. Het bedrijf wil scholen niet alleen helpen met hard- en software. Om die reden steekt het bedrijf veel tijd en energie in het delen van zijn kennis. Op een dag waar de kennis gedeeld wordt haalt iedereen het maximale uit een techniek als 3D-printen.

 De gedachtegang 

Deelnemer Marc Houwen van Praktijkcollege Tilburg voelde zich helemaal thuis op cursus. Marc was erg blij met de nieuwe inzichten die de training gaf. “Ik had al ervaring. Maar ik sta nu meer stil bij de basis. Het gaat om de gedachtegang van het printen. Het gaat er voor leerlingen niet om wat je print maar hoe je het print. Op die manier kan er bij leerlingen een nieuwe gedachtegang bij worden gebracht”, aldus Marc

 Leerlingen voorbereiden op de toekomst

ACES Direct Solution Advisor 3D-printing Gian-Carlo Sterken was het er mee eens dat er op die manier bij leerlingen een nieuwe gedachtegang bijgebracht kan worden. Zo denkt hij dat leerlingen het geweldig vinden, maar voor de onderwijzers is de print zelf het minst interessante onderdeel. Het uitdenken van de 3D-print daar leren die leerlingen van. Ze leren op een nieuwe manier naar creatie te kijken. Een manier die ze voorbereidt op de toekomst.