Oud Tilburgsch Fiets Duiken terug in de Piushaven

oud tilburgsch fiets duiken

Na het daverende succes van vorig jaar, met Johan Vlemmix in de hoofdrol, zal de volgende spetterende editie van het Oud Tilburgsch Fiets Duiken (OTFD) op zaterdag 1 juli plaatsvinden. Het Oud Tilburgsch Fiets Duiken is een nabootsing van het spel “Fiets ‘m erin” van het welbekende “Te land, ter zee en in de lucht”.

Nog grootser aanpakken

De organisatie is dit jaar van plan om het nog grootser aan te pakken. Het evenement zal wederom plaatsvinden in de prachtig gerenoveerde Piushaven. De deelnemers, bestaande uit vriendengroepen, carnavalsvereniging en studenten, zullen strijden om de snelste tijd, de originaliteitsprijs en de pechprijs. Het spektakel is gratis te volgen vanaf de kades en omliggende terrassen. Je kunt je nog inschrijven om mee te doen!

Diverse horecagelegenheden zullen aanwezig zijn om de toeschouwers te voorzien van een hapje en een drankje. De diversiteit van het deelnemersveld heeft vorig jaar geleid tot een hoge opkomst van jong tot oud. Want dat is een van de speerpunten van de organisatie: in Tilburg, vóór Tilburg!

Vorig jaar kwamen er zo’n 2.500 bezoekers op het waterspektakel af en was de kade van de haven goed gevuld. De organisatie heeft de ambitie om dat dit jaar te overstijgen.

Sfeer proeven

Ben jij benieuwd hoe het Oud Tilburgsch Fiets Duiken er vorig jaar aan toe ging? Onze fotografen wisten de weg naar de Piushaven te vinden en maakte een mooie fotoreportage. Bekijk ook onderstaande sfeerimpressie.