Ouderen bewegen in Tilburg-Noord

Op verschillende locaties kunnen 55-plussers uit Tilburg-Noord vanaf komende maand gericht aan de slag met hun conditie en gezondheid. Welzijnsorganisatie ContourdeTwern en ouderenzorgorganisatie de Wever slaan met het project ‘Ouderen in beweging’ de handen ineen om hen aan het bewegen te krijgen. Want regelmatig sporten en bewegen is goed voor lichaam en geest, zeker als u wat ouder wordt.

Beweegtuin

De Wever opent op zaterdag 21 april een beweegtuin bij locatie de Heikant, Schubertstraat 700. Alle ouderen uit Tilburg-Noord kunnen gebruikmaken van de fitnesstoestellen. Neem voor meer informatie over de beweegtuin bij de Heikant contact op met Anke Kommeren, via a.kommeren@dewever.nl of 013 458 11 00.

Outdoor-Fit 55+

Gaat u liever onder begeleiding van een fitnessdocent aan de slag? Dat kan vanaf woensdag 1 april bij Outdoor-Fit 55+ van ContourdeTwern. Elke woensdag wordt er verzameld in wijkcentrum de Ypelaer, Corellistraat 10, waarna er van 11.00 – 12.30 wordt gesport in de buitenlucht. Plezier staat voorop, met behulp van fitnessapparatuur en andere materialen en op verschillende plekken in de wijk. Denk aan de beweegtuin van de Heikant of een (kunst)grasveld. Een deskundige sportdocent zorgt voor goede uitleg, ideeën en afwisselende oefeningen. Zo kunt u ook buiten de les om op een veilige manier aan de slag.

Deelname aan Outdoor-Fitness 55+ kost 3,85 euro per week. Neem voor meer informatie over Outdoor-Fit 55+ contact op met Biljana de Boer, via biljanadeboer@contourdetwern.nl of 06 519 16 306.

Subsidie

‘Ouderen in beweging’ is mogelijk gemaakt door een subsidie van Sportimpuls/ZonMw. Deelnemers kunnen de Meedoenregeling van de gemeente Tilburg inzetten.