Oudste café van de Korte Heuvel helemaal klaar voor de toekomst: ‘Tilburgse trots die niet verloren mag gaan!’

heuvel15

Het is het oudste nog bestaande café aan de Korte Heuvel: Café & Wijnbar Heuvel15. Oud-eigenaar Toon Jansen bouwde de zaak op toen er nog auto’s door het horecastraatje reden. Hij kwam op een leeftijd dat hij niet meer dag en nacht in de kroeg wilde staan. En dus diende Michel Engel (ook eigenaar van Café de Slijterij) zich aan om de zaak over te nemen. Dat gebeurde op 1 januari 2019. “Ik vond dat dit mooie bruin café en verborgen pareltje aan de Korte Heuvel behouden moest blijven voor Tilburg.” Inmiddels gaat het de zaak weer voor de wind, zijn ze blij dat ze weer gasten mogen ontvangen en gaan ze bouwen aan een nieuw team. Michel is dan ook op zoek naar personeel voor zowel Heuvel15 als De Slijterij. Daarover later meer.

Fotografie: Bas Haans

Vanaf begin 2019 staat Michel dus aan het roer. Wat volgde was een verbouwing waarin onder andere het sanitair en de elektra volledig werden aangepakt. De zaak was met Michel als eigenaar pas net open en toen volgde de ene horecasluiting na de andere vanwege corona. “De eerste lockdown hebben we gebruikt om de puntjes op de i te zetten, maar tijdens de tweede lockdown heb ik echt in een dal gezeten. Ik hou van de horeca en heb er een hekel aan om thuis te zitten. Die periode was dus niks voor mij. Ik ben blij dat de wereld er inmiddels een stuk rooskleuriger uitziet en we Heuvel15 weer met heel Tilburg kunnen delen.”

Michel is dus ook al 11 jaar eigenaar van Café de Slijterij aan dezelfde Korte Heuvel. Een echt feestcafé waar je – normaal gesproken – tot diep in de nacht kan feesten. “Ik denk dat Heuvel15 een mooie aanvulling is op de Slijterij. Bij Heuvel15 kun je lekker borrelen en genieten van speciaalbieren of een goede wijn. Vervolgens kun je bij de Slijterij lekker op stap. Zo kan ik de mensen een hele avond uit bieden met mijn twee zaken.”

heuvel15

Bruin borrelcafé met prachtig terras

Heuvel15 is een authentiek bruin café. “Daar zie je er helaas niet veel meer van in Tilburg.” Bij de zaak kun je genieten van goede wijnen en zo’n vijftig verschillende speciaalbieren. “Het is echt een plek voor jong en oud. Er komen hier gezinnen, groepen vrienden, maar ook studenten- en carnavalsverenigingen.” Hoe Michel de sfeer omschrijft? “Gewoon fantastisch. Heuvel15 is een café waar een gemoedelijke sfeer hangt. Het is gewoon lekker rustig en relaxed.”

Aangezien de zaak sinds de overname door Michel meer dicht dan open is geweest, voelt het nu alsof de zaak écht opengaat. “Hopelijk kunnen we snel weer volledig open. Met leuke borrels tot een uurtje of 2 ’s nachts.” Toekomstplannen heeft Michel ook. “We serveren al een borrelhapje, maar aangezien we ons keukentje flink hebben opgeknapt, zie ik daar ook meer mogelijkheden. Een lekker borrelplankje bijvoorbeeld. En ik wil straks meer gaan richten op thema-avonden. Denk aan een mosselavond waarmee we borrelen combineren met lekker eten.”

Personeel gezocht

Aangezien de coronaregels steeds meer versoepelen, is ook Michel op zoek naar personeel. “Ik zoek leuke mensen die 8 tot 16 uur per week willen werken. Horeca-ervaring is een pré, maar is niet noodzakelijk. Wij kunnen je het vak gewoon leren als je een goede instelling hebt. Studenten die een goed zakcentje bij willen verdienen, zijn meer dan welkom.”

Wat het werken bij Michel zo leuk maakt? “Allereerst heb je bij ons de keuze of je bij de Slijterij gaat werken of Heuvel15. Ben jij een echte partyanimal die lekker wil feesten tijdens het werk, dan kun je bij ‘de Slijt’ aan de gang. Hou je meer van een rustige borrelsfeer, dan is Heuvel15 meer iets voor jou. Maar bij beide zaken kun je een goed salaris, mooie fooi en andere fijne arbeidsomstandigheden verwachten.”

Michel geeft verder aan dat je bij zijn zaken veel doorgroeimogelijkheden hebt. “Ik heb weinig verloop qua personeel. Mensen voelen zich thuis in onze Slijterij/Heuvel15 familie. Je kunt dan ook doorgroeien tot bedrijfsleider bijvoorbeeld. Ik heb al een aantal voorbeelden van mensen die hier werkten die toen ze binnenkwamen bij wijze van spreken nog geen krat konden tillen en vervolgens jaren later bedrijfsleider zijn geworden.”

Over bedrijfsleider gesproken: voor Heuvel15 zoekt Michel nog iemand die het gezicht van de zaak wil worden. “Ik zoek een jong iemand met horeca-ervaring die staat te popelen om meer uit Heuvel15 te halen. Iemand die een eigen wending aan de zaak kan geven en Heuvel15 runt alsof het zijn of haar kroeg is. Dit is een fulltime functie.”

Ben jij de horecatopper of bedrijfsleider zie Michel zoekt? Stuur dan een mailtje met je cv, motivatie en actuele foto naar michelengel@ziggo.nl.

heuvel15

Meer informatie

Volg Heuvel15 en Café de Slijterij vooral op Facebook.