logo

Outdoorfestivals, meezingen & clubnachten: dit is er tijdens Koningsnacht te doen in Tilburg

koningsnacht tilburg 2023

Ga jij Koningsnacht in Tilburg vieren? Groot gelijk heb je! Er is namelijk van alles te doen in de stad. Benieuwd wat allemaal? We zetten het voor je op een rijtje. Zo zijn er outdoorfestivals, kun je meezingen tijdens Tilburg Zingt en tot diep in de nacht feesten bij diverse clubnachten. Lees snel verder!

#1: Tilburg Zingt

Ook dit jaar kunnen we weer genieten van Tilburg Zingt op de Schouwburgring. Tilburg Zingt is het grootste meezingevenement van Tilburg. Het concept: een koor op het podium dat de de hele avond de leukste liedjes voorzingt en een uitzinnig publiek dat deze nummers meezingt. Een biertje in de hand om de stembanden te sferen, Tilburg Zingt krant met de liedjes en songteksten in de hand, oranje outfit aan en je bent helemaal ready-to-go. Het festivalterrein is geopend om 17:00 uur en om 19:00 uur vindt de officiële start plaats met het Tilburgs volkslied.

#2: Korte Heuvel

De Korte Heuvel transformeert tijdens Koningsnacht in één groot festivalterrein. Op het buitenpodium geniet je van 19:00 – 01:00 uur van dj-sets van onder andere DJ RonRon, Vince Smix, DNNSR en Joepie Fourtie. De entree is helemaal gratis. Na het buitenprogramma kun je uiteraard tot diep in de nacht doorfeesten bij verschillende horecazaken in het gezellige horecastraatje.

#3: Orangesquare op het Piusplein

Het pleintje voor Bruin Kafee, Café de Baret en de Vos en de Craen wordt tijdens Koningsnacht en -dag het Orangesquare. DJ Calvin Rigter, DJ Eddy, DJ Sylvie Thijs en DJ Ramo draaien hier de platen. Ook hier is de entree helemaal gratis. Wat je kunt verwachten? De lekkerste muziek, een hoop confetti, vuurwerk en volle bak gezelligheid.

#4: DJ Stan van Dinter in de Stadhuisstraat

Aangrenzend aan het festivalterrein van Tilburg Zingt is natuurlijk de Stadhuisstraat gelegen. Ook hier is tijdens Koningsnacht van alles te doen. Op het buitenpodium draait Stadhuisstraat DJ Stan van Dinter de hele avond de platen. Na het buitenprogramma kun je uiteraard tot diep in de nacht door dansen bij de kroegen in de knusse horecastraat.

#5: Oranjestraat

In de Oranjestraat (het knusse straatje tussen Gin Fizz, The Cat’s Back en ’t Elfde Gebod) wordt een buitenpodium geplaatst. Tussen 20:00 – 01:00 uur kun je hier lekker komen feesten op de sets van diverse dj’s. De entree is helemaal gratis.

#6: Disco Snolly bij Doloris’ Rooftop

Zin in een avondje disco? Dan ben je bij Disco Snolly te vinden. Zij nemen de rooftop van Doloris aan de Spoorlaan een avond over. Zo geniet je met het mooiste uitzicht op de stad en een ondergaande zon van de lekkerste discotunes. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten te koop voor deze gezellige avond!

#7: Vissa Royale bij Poppodium 013

Op Koningsdag wordt het een joekel van een ‘Vissa’ in de main van Poppodium 013. Gladde Paling komt namelijk langs en neemt een hoop vrienden mee. Denk aal GPF, DUNE, Angernoizer, Vieze Asbak, Otto Von Schirach, Roland Cristal, Vieze Franky en een hoop surpriseacts. Er zijn nog kaarten te koop!

#8: Rewind bij Club Smederij

De lekkerste R&B en HipHop hoor je tijdens Rewind bij Club Smederij. Dit populaire clubconcept komt weer naar Tilly en neemt wederom een avond Club Smederij over. Tussen 23:00 – 04:00 uur kun je hier heerlijk dansen op de muziek van The Jackson 5, Usher, Beyoncé en vele anderen. Er zijn nog een paar kaartjes.

#9: DJ Passion Latina bij Capt. J’s Hurricane

Zin in een avond met de lekkerste reggaeton, zwoele bachata en vrolijke salsa? Dan ben je na afloop van Tilburg Zingt bij Capt. J’s Hurricane te vinden. De toegang is helemaal gratis.

Te doen tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Ben jij benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is tijdens Koningsnacht en -dag in Tilburg? Check dan vooral onze uit-agenda zodat je niks hoeft te missen.