Waar is de overkapping van de Emma Winkelpassage gebleven?

overkapping Emma winkelpassage

Er wordt al een week gebouwd maar sinds woensdag 22 juni ziet de Emmastraat er echt anders uit. De overkapping van de Emma Winkelpassage is namelijk weg en die komt ook niet meer terug. We kunnen er binnenkort een groene sfeervolle straat verwachten met beter zicht op de oude gevels. 

Sfeer Dwaalgebied komt naar Piusplein

Joris van Riel van Café Joris legt uit: “We willen terug naar de tijd van toen er nog geen overkapping was, die werd namelijk in de jaren tachtig geplaatst. De sfeer van de kleine leuke straatjes in het Dwaalgebied gaan we nu ook hier creëren. Doordat de overkapping weg is, heb je goed zicht op de oude geveltjes hier. Nog een voordeel is dat je hier aan het zijterras het langste zon hebt van heel het Piusplein.“

Overkapping Emma Winkelpassage

“De overkapping is weggehaald om meer sfeer te krijgen,” aldus Joris van Riel van Café Joris. “Het Piusplein is nog steeds niet helemaal af, zo liggen er op de hoek van Hendrikhof en Piusplein nog steeds grijze blokken die we liever kwijt dan rijk zijn. Het weghalen van de kap is wel weer een stap in de goede richting.”

Het zand, de hekken en de bouwvakkers zijn niet ideaal voor de horeca in de Emmastraat. Toch hoeven Vistro Parenzo, Café Joris en Café Paris niet lang te wachten, de klus is geklaard voordat de Tilburgse Kermis begint.