Overweeg je vrijwilligerswerk? Maak kennis met VrijwilligersTilburg!

Het is bewezen: van helpen word je blij! Bij VrijwilligersTilburg weten ze dat al lang. Als expert op het gebied van vrijwilligerswerk in de gemeente Tilburg, staan ze klaar om organisaties en (Til)burgers te ondersteunen en te helpen met allerlei vragen die over vrijwilligerswerk gaan. De droom van VrijwilligersTilburg? Een gemeente waarin het vanzelfsprekend is om iets te doen voor een ander of voor je buurt.

In Tilburg zijn zo’n 37.000 vrijwilligers actief, maar dat kunnen er uiteraard nog veel meer worden. Vrijwilligerswerk in Tilburg is heel breed. Er zijn Tilburgers die helpen op scholen, bij sportverenigingen of bij hun buren met het doen van de boodschappen. Toch neemt het aantal vrijwilligers de laatste jaren af, terwijl het keihard nodig is om mooie initiatieven van de grond te krijgen en activiteiten door te laten gaan.

Vrijwilligerswerk

Bij VrijwilligersTilburg zijn ze ervan overtuigd dat er nog veel meer mensen in onze gemeente zijn die vrijwilligerswerk willen doen, maar niet altijd weten waar ze moeten beginnen of waar ze terecht kunnen. Al die mensen nodigen ze uit om langs te komen bij één van de Vrijwilligerspunten of om telefonisch contact met ze op te nemen. De mensen van VrijwilligersTilburg helpen je graag!

VrijwilligersTilburg biedt ook ondersteuning aan verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven. Of het nu gaat om het werven van vrijwilligers, vrijwilligersbeleid, conflicten, financiële vraagstukken of nieuwe wet- en regelgeving, bij VrijwilligersTilburg ben je aan het juiste adres. Daarnaast organiseren ze regelmatig inspirerende sessies, trainingen en workshops om jouw organisatie verder te helpen en om je in contact te brengen met andere maatschappelijke organisaties.

Meer informatie

Wil je meer weten? Bezoek de website en ontdek hoe ook jij een bijdrage kunt leveren aan anderen of aan je buurt, en hoe VrijwilligersTilburg jouw organisatie kan ondersteunen.