Padua ontvangt kwaliteitsonderscheiding vrijwilligerswerk

Op maandagmiddag 7 december jl., de dag van de vrijwilliger, is voor de zesde keer in Tilburg de kwaliteitsonderscheiding ‘Vrijwillige Inzet: GOED GEREGELD!’ uitgereikt aan Zorgcentrum Padua, onderdeel van Stichting de Wever. Het bijbehorende certificaat werd, in het bijzijn van veel vrijwilligers, uitgereikt aan directeur de heer K. Theeuwes door Monique Willemen van Contour.

Met deze onderscheiding van het NOV kan Padua op een objectieve manier aan de buitenwereld laten zien dat zij het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk georganiseerd heeft. Vrijwilligers nemen een belangrijke plaats in binnen het zorgcentrum. Veel activiteiten zouden geen of beperkt doorgang vinden zonder de inzet van vrijwilligers. Ook de waardering vanuit de organisatie richting de vrijwilligers is groot. Een dergelijke mooie score verdient een pluim, namelijk de kwaliteitsonderscheiding ‘Vrijwillige Inzet: GOED GEREGELD!’ Padua heeft ‘m dubbel en dwars verdiend!

Om in aanmerking te komen voor dit ‘keurmerk’ heeft de organisatie een bepaald traject doorlopen, bestaande uit het invullen van een zelfevaluatie (een uitgebreide vragenlijst) door een interne werkgroep. Deze werkgroep moest zo breed mogelijk samengesteld zijn uit de verschillende lagen van de organisatie. Het uiteindelijke resultaat was een ‘röntgenfoto’ van de kwaliteit van vrijwillige inzet op dat moment. Padua scoorde op veel onderdelen hoog en heeft aansluitend een aanvraag ingediend bij het NOV voor de landelijke kwaliteitsonderscheiding. Vervolgens heeft er een beoordeling plaatsgevonden door Contour, die als organisatie onderdeel uitmaakt van het netwerk van adviseurs Vrijwillige Inzet: GOED GEREGELD! Tijdens en voorafgaand aan deze beoordeling zijn door de auditor de scores van de zelfevaluatie bekeken, alle bewijsstukken doorgenomen en zijn er gesprekken gevoerd met een aantal werkgroepleden.

Voor meer informatie over deze kwaliteitsonderscheiding of indien uw organisatie zelf aan de slag wil met de zelfevaluatie, kunt u contact opnemen met Susan van Schijndel of Monique Willemen van Contour op 013 – 543 45 72. Voor het downloaden van de zelfevaluatie en een uitleg over de procedure kunt u terecht op www.nov.nl.