logo

Pannenkoekfabrique Het Ketelhuis kijkt positief naar de toekomst en breidt flink uit: ‘Onze zaak wordt alleen maar mooier!’

het ketelhuis

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Het Ketelhuis haar deuren opende in de voormalige AaBe fabriek. De zaak – met naast tientallen verschillende pannenkoeken ook andere heerlijke lunch- en dinergerechten op de kaart– is door Tilburg met open armen ontvangen. Nadat het restaurant vanwege corona haar deuren moest sluiten, kijkt het team nu weer positief naar de toekomst. En dus breidt Het Ketelhuis de komende maanden flink uit. Wij spreken met eigenaresse Mariska van Ham (40).

Fotografie: Jules van Iperen

Mariska is hét gezicht van de zaak en kijkt met positieve zin naar de toekomst. “De horecasluiting hebben we gebruikt om onze zaak op bepaalde zaken te verbeteren. We hebben veel geleerd en ik denk dat we hier alleen maar sterker uitkomen.”

Het Ketelhuis heeft dan ook ambitieuze plannen om uit te breiden. “We hebben een super mooie zaak en die wordt alleen nog maar mooier. De uitbreidingen die eraan komen, geven me positieve energie.”

Gebied is volop in ontwikkeling

Momenteel kan Het Ketelhuis binnen 140 gasten kwijt en biedt het terras plek voor 200 personen. Maar de capaciteit op het terras wordt flink uitgebreid. Na de verbouwing van het terras kunnen er namelijk zo’n 400 mensen tegelijk genieten van een hapje en drankje. “We gaan de oostzijde van het terras bij de zaak betrekken. Dat gedeelte van het terras krijgt een iets meer volwassen uitstraling dan de rest van het terras. Zo plaatsen we lekkere loungebanken, kun je hoog zitten en openen we er een buitenbar. Zo kun je straks ook lekker borrelen bij Het Ketelhuis.”

De AaBe fabriek is als winkelcentrum volop in ontwikkeling en ook Het Ketelhuis steekt haar nek uit. “Dit is echt een gaaf winkelcentrum en het gebied wordt alleen maar toffer. Er komt met het Fabriekskwartier een superleuke woonwijk voor de deur, het winkelcentrum ontwikkelt zich gigantisch en ik denk dat het goed is dat wij als Het Ketelhuis hierin meegaan. En het is natuurlijk altijd leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daar ben je ten slotte ondernemer voor.”

Eigenaresse Mariska kijkt positief naar de toekomst.

Tientallen verschillende pannenkoeken en mooie lunch- en dinerkaart

Het Ketelhuis is al een plek waar je heerlijk kunt vertoeven met kinderen, maar wordt dat straks nog veel meer. “We hebben een menukaart waar zowel de kids als ouders van genieten. Ook vind ik het belangrijk dat ouders lekker kunnen ontspannen als ze bij ons zijn. We hebben dan ook een grote speeltuin buiten en ook binnen genoeg vermaak voor de kinderen. Zo kunnen de ouders op hun gemak genieten van een hapje en een drankje.”

Op de menukaart vind je zo’n 60 verschillende soorten pannenkoeken waar voor ieder wat wils bij zit. Van traditionele pannenkoeken tot varianten met verrassende smaakcombinaties. “Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. We hebben pannenkoeken met Schrobbelèr, maar ook met saté, carpaccio of pulled pork.”

Ook als je niet van pannenkoeken houdt, kun je bij Het Ketelhuis heerlijk lunchen of dineren. De hardlopers? “Als lunch zijn buiten onze pannenkoeken ook de Tosti Ketelhuis en het twaalfuurtje erg populair. ’s Avonds moet je zeker onze kipsaté, brioche met hamburger of La Trappe stoofpotje proberen.”

Nog meer focus op het diner

Bij Het Ketelhuis kun je de hele dag door genieten van pannenkoeken en andere lekkere gerechten. Met name de lunch gaat gigantisch hard. “Op drukke dagen doen we tussen de 300 en 400 lunches per dag. Maar we willen ook weer meer op het diner gaan focussen.”

Bij Het Ketelhuis is het nu – met name overdag dus – al lekker druk. Maar Mariska voorziet dat het de komende tijd nog veel drukker gaat worden. “Nu het erop lijkt dat we de coronacrisis achter ons gaan laten, zie ik dat mensen veel meer van het leven zijn gaan genieten. Mensen mogen weer leven en maken hier dan ook volop gebruik van. Dat merken we bij Het Ketelhuis ook.”

Om de vraag en voorziene drukte aan te kunnen, is het Ketelhuis nog op zoek naar personeel. Zo zoeken ze nog floormanagers, medewerkers in de bediening, personeel voor achter de bar en afwassers. Goed om te weten: vanaf je 16e kun je bij Het Ketelhuis aan de slag. “Het fijne is dat als je bij ons werkt, je nooit heel laat klaar bent. Daarnaast werk je in een leuk team, doe je divers werk en kun je snel doorgroeien.”

Meer informatie

Lijkt het jou naar aanleiding van dit verhaal leuk om bij Het Ketelhuis te werken? Check dan deze website en solliciteer direct. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de actuele acties rondom Het Ketelhuis? Volg ze dan vooral op Facebook en Instagram.

Onbeperkt pannenkoeken winnen

Ten slotte hebben we nog een leuke verrassing voor je! Wij mogen namelijk van Het Ketelhuis een diner met onbeperkt pannenkoeken weggeven voor een gezin. Wil jij kans maken om te winnen? Vul dan snel de prijsvraag op onze website in.

@tilburg.com

Dit is Pannenkoekenfabrique Het Ketelhuis. Wij nemen je mee naar de horecaparels van de stad! #fy #fyp #distilburg #pancakes #food

♬ Suasana Di Hari Raya (Lofi) – Mothership.Sg