Nieuws

truly wooly kids
Let op! Dit artikel is al 288 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Papa’s & mama’s opgelet: duurzame kinderkledingboutique Truly Wooly Kids opent in Dwaalgebied

Leuk nieuws! Nadat de duurzame kinderkledingboutique Truly Wooly Kids online al furore maakte, komt er nu ook een fysieke winkel bij. Ze openen namelijk vanaf 7 november een kledingwinkel in het Dwaalgebied. Om precies te zijn in de Nieuwlandstraat naast Leermakers en Van Dijck. Je kunt er terecht voor kinderkleding vanaf de dreumesleeftijd tot basisschoolleeftijd.

En dus hebben alle papa’s en mama’s er weer een leuk lokaal winkeltje bij om te shoppen voor hun kids. Het fijne van Truly Wooly Kids: het boetiekje werkt enkel met duurzame en natuurlijke kleding. Ze selecteren de mooiste Europese en Scandinavische kindermerken die gebruik maken van duurzame materialen zoals wol, zijde en biologisch katoen en/of een milieuvriendelijke productiewijze hanteren.

De stijl kun je omschrijven als minimalistisch, tijdloos en kwalitatief zo goed dat de kleding makkelijk een generatie mee kan. In de wintermaanden ligt de focus vooral op wollen kinderkleding (merino wol, alpaca), zijde en gebreide kledingstukken en in de zomer op luchtige materialen zoals ecologisch katoen, linnen en hennep.

Uit eigen behoefte ontstaan

Het idee om een kinderkledingboetique te beginnen, ontstond uit eigen behoefte. Toen het dochtertje van eigenaresse Marjolijn naar school ging, klaagde ze regelmatig over het feit dat ze het of te warm of te koud had. Toen Marjolijn ontdekte dat dit probleem werd opgelost toen ze haar dochter een hempje van merinostof aangaf, dacht ze: waarschijnlijk struggelen meer ouders met kleding waar hun kinderen zich het prettigst in voelen.

En dus richt Marjolijn haar eigen online kledingwinkel op. En met succes! Ze heeft inmiddels een showroom in Tilburg en bijna 9000 volgers op Instagram. Naast haar online winkel werkte Marjolijn tot voor kort ook nog in loondienst. Maar die tijd zit er nu op en dus besloot ze om zich volledig op Truly Wooly Kids te focussen.

Meer informatie

Truly Wooly Kids is vanaf 7 november van donderdag tot en met zaterdag geopend aan Nieuwlandstraat 11. Uiteraard blijft de webshop ook nog steeds geopend. Gezien het kleine knusse pandje waarin het merk zich vestigt, kunnen ze in tijden van corona slechts twee personen tegelijk ontvangen in de winkel.

Benieuwd wat Truly Wooly Kids zoal verkoopt? Check dan zeker even de online webshop. Ze verzenden wereldwijd en het is ook een fijne tip als je op zoek bent naar een leuk kraamcadeau. En extra fijn: de hebben ook een leuk assortiment voor dames. Dus als mama zijnde kun je er ook voor jezelf goed slagen.