Parcours Tilburg Ten Miles officieel vastgesteld

Zondag 6 juli is in alle vroegte het parcours van de Tilburg Ten Miles officieel opgemeten. Dat is gebeurd door een aantal officials van de Atletiekunie ondersteund door mensen van de organisatie.

De meting gebeurt met een zogeheten Jones-counter, waarbij de ideale looplijn wordt gevolgd. De basis voor de meting is een officieel vastgesteld ijkstuk dat op de Bredaseweg ligt. Het is de enige erkende en betrouwbare wijze waarop een hardloopparcours gemeten kan worden.

De finish van de Tilburg Ten Miles lag al vast aan het begin van de Burgemeester Brokxlaan ter hoogte van de Koepelhal en Wagenmakerij. De start is nu vastgelegd ter hoogte van het station waar de weg een ‘chicane’(knik) heeft. Op de Brokxlaan komen straks de startvakken. Onderweg zijn nog enkele kleine aanpassingen gedaan. Zo zal er voor de deelnemers aan de 10 Engelse Mijlen een zogeheten ‘elastiek’ komen met een keerpunt op de Bredaseweg ter hoogte van de Oloflaan. Daarmee wordt de te lopen afstand exact gemaakt.

Deelnemers aan de Tilburg Ten Miles kunnen er dus van op aan dat de wedstrijden 10 km en 10 EM precies gemeten zijn. Op basis van de gegevens zet de organisatie zelf de onderdelen Minirun, Familyrun en Cityrun uit.

Voorinschrijven voor dit voor Tilburg  beeldbepalende sportevenement kan tot en met 8 augustus. De Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles, Tilburgse grootste sportevenement in een altijd sfeervolle ambiance, vindt plaats op zondag 7 september.

Op de foto: de officials van de Atletiekunie (gele hesjes) aan het werk voor de meting van het parcours. Foto Stichting Tilburg Ten Miles.