Park Beats en Back to the 90’s nemen het Leijpark over

Leijpark feesten

Dit weekend verandert het Leijpark in een groots festivalterrein voor Park Beats en Back to the 90’s. “Het Leijpark is één van de mooiste locaties waar wij onze festivals houden en deze locatie behandelen wij met zeer veel respect. Er kunnen veel mensen op en het is mooi bebost, waardoor je dat intieme sfeertje krijgt.” Vertelt Daan van den Nouweland van, organisator van deze Leijpark feesten.

De festivals van PSG Concerts worden door heel het land georganiseerd en trekken iets minder dan een half miljoen bezoekers.

Back to the 90’s

Met naar verwachting 20.000 bezoekers is Back to the 90’s het drukbezochtste feest van de twee. Daan is tien jaar geleden begonnen met het organiseren van Back to the 90’s  feesten, hij legt uit waar een ideale 90’s party aan moet voldoen. “We proberen altijd een goede mix te vinden tussen eurodance en happy hardcore, maar ook de nummers van Marco Borsato en Guus Meeuwis moeten voorbijkomen.”

De line-up ziet er dit jaar als volgt uit: T-Spoon, Coolio, Peter Andre, Dune Rednex, Party Animals en Paul Elstak. Een mooie mix tussen nationale en internationale grootheden uit de jaren 90. “Ik ben heel benieuwd naar de Rednex. Die hebben we expres wat later geprogrammeerd. Ik denk dat zij het Leijpark laten ontploffen als ze hun hitje spelen.” Hij heeft het natuurlijk over Cotton Eye Joe, een wereldhit die ze zelfs in Tokyo mee kunnen zingen.

Park Beats

Met 15.000 bezoekers is Park Beats ook zeker een dancefeest van formaat te noemen. Een feestje dat iets meer gericht is op het jongere publiek met grote acts uit de dansscène. “We proberen altijd grote dj’s te boeken. Bij deze feesten is het weer bijna net zo belangrijk als de line-up. Als het droog en rond de 20 graden is, maakt het niet zoveel uit wie er op het podium staat in het Leijpark, het sfeertje komt dan bijna vanzelf.”

Weer of geen weer de line-up mag er zijn met: Headhunterz, Sidney Samson, La Fuente Dyna, Vato Gonzalez & MC Tjen, Tony Junior, Daniel Thomasso, Dutone en MC Apster. “Van Headhunterz is het vrij uniek dat hij in Nederland optreedt, ik verwacht ook veel van Dyna. Volgend jaar gaan we een hele grote internationale act boeken voor de lustrumeditie.”

Groter festivalterrein

Het festivalterrein is dit jaar wat groter. Deze nieuwe opstelling zorgt voor meer plekjes met schaduw, er is een veel grotere chillroom en het podium is vele malen groter. Ook zijn er extra barren, is er meer diversiteit in het eten en zijn er meer wc’s om de drukte aan te kunnen.

De organisatie laat niets aan het toeval over. “Wij kijken dagelijks wel twintig keer naar het weer, inmiddels hebben we zoveel ervaring dat we pas vanaf donderdag gaan schakelen. Mocht het nog dertig graden worden, dan hebben we uiteraard gratis drinkwater, emmers met sponzen, een insmeerbalie en extra schaduwplekken. Als het gaat regenen verstrekken we gratis poncho’s en creëren we extra schuilruimte. De voorspellingen zijn voorlopig droog en rond de 20 graden, dus dat is mooi.”

Tickets

Heb jij zin gekregen in de feesten in het Leijpark? Er zijn voor beide feesten nog enkele honderden kaarten beschikbaar. Kaarten voor Back to the 90’s kosten €34,50. Parkbeats kaarten kosten €32,50. Meer informatie vind je op de website van Park Beats en Back to the 90’s.