PARK start zomerprogrammering met ONT-MOETEN van kunstenaar Hans Klein Hofmeijer

Door toedoen van COVID-19 heeft de zomerprogrammering van PARK een andere wending gekregen. Bij de hernieuwde openstelling van de ruimte wordt deze zomer de ontmoeting centraal gesteld aan de hand van een reeks zomergasten. Het eerste project, ONT-MOETEN van kunstenaar Hans Klein Hofmeijer, vindt plaats van 10 juli t/m 2 augustus 2020.

In het oeuvre van Klein Hofmeijer staan de aandacht en concentratie centraal als voorwaarden om te kunnen scheppen. Al jaren buigt hij zich over de hoedanigheid van het leven en de kunsten zelf, om zichzelf de vraag te stellen wat het aan het einde van de rit betekent om mens te zijn. Vier weekenden creëert Klein Hofmeijer vanuit deze basis in PARK een setting die ruimte biedt aan zowel de fysieke alsook de mentale samenkomst met hem en zijn werk.

Niet alleen een praktische plaats

Zoals Thomas Hirschhorn al schreef: “Voor mij is het atelier niet alleen een praktische plaats, verbonden aan werk, maar ook een mentale ruimte. Ik verblijf ook in mijn atelier zonder iets te doen, en ik denk ook aan mijn atelier als ik ergens anders ben. Mijn atelier is vooral een ruimte in mijn hoofd.”

Gedachte wisselen en vragen stellen

Klein Hofmeijer zal zelf veelal aanwezig en aan het werk zijn tijdens openingsdagen. Iedereen is welkom om van gedachten te wisselen of vragen te stellen, zoals Loek Grootjans al eerder deed: “Hoe manifesteert een kunstenaar zich? Waar moet hij zijn om gezien te worden? Wat moet er, wat van belang is en op redelijke afstand ligt, gezien worden?”

Je kunt ONT-MOETEN bezoeken van vrijdag tot en met zondag tussen 13:00 en 17:00 uur, de toegang is gratis.