Dit weekend: Parkfestival Stokhasselt

Op zaterdag 6 en zondag 7 september wordt er in het wijkpark Stokhasselt weer een groot festival gehouden. Het is het eerste lustrum en ook dit jaar is er weer een gevarieerd pakket aan activiteiten voor jong en oud.

Het Parkfestival is in vijf jaar uitgegroeid van een wijkfeest voor Stokhasselt tot het drukst bezochte evenement in Tilburg-Noord en is ook in de rest van Tilburg inmiddels welbekend. Bezoekers kunnen genieten van onder meer een vrijmarkt, kinderspelen, optredens, demonstraties, informatie, eten en drinken. De toegang is gratis.

stokhasselt

Informatie
Zowel de gemeente Tilburg als allerlei welzijnsorganisaties gebruiken het Parkfestival al enkele jaren om grote aantallen wijkbewoners te kunnen bereiken. Dit jaar staat het thema ‘meedoen’ centraal. Wethouder Hans Kokke komt om 13 uur langs om met name voor dit deel van het festival aandacht te vragen. Alle informatie wordt in een leuke ‘verpakking’ aangeboden. De volgende organisaties zijn onder meer aanwezig: Brandweer, Novadic/Kentron, GGD, Brede School, Ronde Tafelhuis, IMW/Kernteam, ContourdeTwern (met meerdere onderdelen) en het Repair Café.

Optredens
Direct na deze opening op zaterdag treedt Sonic Brass uit Tilburg-Noord op. Hun activiteiten worden afgewisseld met buitenoptredens van Shakka Makka’s Vuuravontuur. Op zondag verzorgt Danza Danza met Braziliaanse percussie het buitenoptreden. Op het podium in de grote tent is er elke dag van 17 tot 19 uur een optreden van een bekende Tilburgse band. Op zaterdag zijn dat ‘The Golddiggers’ en op zondag ‘The Mental Bats’. Elke dag van 14 tot 16 uur is er ook een ‘open podium’ voor iedereen die eens voor een groot publiek op wil treden.

Kinderactiviteiten
Altijd een belangrijke doelgroep waar veel aandacht aan wordt besteed. Op diverse springkussens en in een pannakooi kunnen ze hun energie kwijt. Schminken en afwasbare tatoeages zijn ook mogelijk. Er is een speciale kinderbar waar voor heel kleine prijsjes ranja, snoep, e.d. te koop zijn.

Jongeren
Voor de jeugd vanaf 13 jaar plaatst Buurtsport Tilburg een groot opblaasbaar pannaveld op het festivalterrein. Op zondagmiddag wordt er een toernooi georganiseerd met leuke prijzen. Teams kunnen zich ter plaatse aanmelden.

Demonstraties
Op zondagmiddag verzorgt Sportschool Ooms, die al tientallen jaren in Tilburg-Noord gevestigd is en onlangs de nieuwe accommodatie in sporthal ‘de Drieburcht’ betrokken heeft, demonstraties van wat zij te bieden heeft.

Vrijmarkt
De verkoop van vooral 2e-hands spullen is al jaren gekoppeld aan het Parkfestival. De belangstelling voor deze vrijmarkt – zowel op zaterdag als op zondag – wordt elk jaar groter. De combinatie met alle andere activiteiten blijkt zowel voor de bezoekers als voor de kraamhouders een aantrekkelijk geheel te zijn.

stokhasselt2

Eten en drinken
Bij de twee bars in de grote tent zijn zwakalcoholische dranken, frisdranken en koffie en thee te koop. En allemaal voor redelijke prijzen. Verder staan er op het terrein diverse kramen en standjes met snacks, Luikse wafels, suikerspin, snoep en ijs. Zelfs zijn er complete Surinaamse en Zuid-Amerikaanse maaltijden verkrijgbaar. Je kunt de hele dag op het Parkfestival blijven zonder honger en dorst te lijden. Op zondag om 12 uur geeft wijkwethouder Mario Jacobs het startsein voor de gratis brunch en daarmee ook voor de tweede festivaldag. Ruim 200 wijkbewoners kunnen deelnemen aan die maaltijd en daar staat men elk jaar al ruim voor 12 uur voor in de rij. Op is op.

Activiteiten vinden vanaf 12 uur zowel in een grote tent als buiten plaats. De buitenactiviteiten eindigen om 18 uur; in en om de grote tent gaat het dan nog tot 20 uur door. En er zijn meer dan 200 zitplaatsen, zowel binnen als buiten, om met een natje en droogje van alles te genieten. Het hele festivalterrein en alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en ook mindervaliden kunnen er probleemloos terecht. Uitgebreide informatie is ook te vinden op de website www.stokhasselt.nl.