Pasar Malam Tilburg in de Koepelhal

De eerste officiële Pasar Tilburg, georganiseerd door Hans Winkelaar (evenementen) en Guus Pattipeilohy (eigenaar van Gember en Sereh), vindt plaats van 22 tot en met 24 november in de NS Koepelhal.

PASAR TILBURG is een Zuid-Oost Aziatische festival. “Het idee voor deze PASAR TILBURG is ontstaan vanuit de behoefte van mensen met een Zuid-Oost Aziatische achtergrond. Zij willen elkaar ontmoeten en mensen kennis laten maken met de Indische Cultuur. Door heel Nederland zijn er wel Pasar Malam’s en ook in Tilburg zijn pasar malam’s, maar een Pasar van dit formaat met dergelijk lage entreeprijzen was er in Tilburg nog niet.”

Het evenement bevat drie essentiële elementen. Ten eerste het lekkere, betaalbare Indische eten, de muziek en ‘er is wat te doen’. De drankprijs komt overeen met de Tilburgse horecaprijzen. Qua muziek is er veel variatie. Zo komt Humphrey Gray optreden. “Onze eigen Indische Tom Jones/Engelbert Humperdinck”. “Daarnaast is er de bekende Tilburgse coverband Mobilae, voor de Tilburgse achterban.” Verder kan men genieten van de INDO ROCK van Wipe Out Selection helemaal uit Den Helder, Hawaiian Treasure, Bali Dance Art en modeshows. Er is een groot podium met een dansvloer. Er zijn diverse stands van zowel non-profit organisaties als commerciële partijen. “Alle stands zijn uitverkocht en er is nu al een lijst van wachtenden. Liefdadigheidsstands, zoals een fondsenwerver voor een weeshuis uit Indonesië, krijgen een flinke korting op de standprijs. Daarnaast worden er ook spullen verkocht vanuit de Indische cultuur door bijvoorbeeld ‘Bamboe Design’ en Moziana Bazar”. Presentatie Humphrey Gray & Chantal van Mierlo.

Sponsor ‘Pelita’ geeft invulling aan het programma van vrijdag en de toegang voor die middag is zelfs gratis voor iedereen. Sponsor “Vrienden van redcoon.nl” geeft aan de hand van getrokken entree-bewijzen fantastische prijzen weg. Simpel, vul je naam en e-mail adres in en maak kans op grote prijzen.

Het belangrijkste van Pasar Tilburg is het sociale aspect, Indische Nederlanders en Medelanders kunnen elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten en nader kennis maken met de Indische cultuur. “Veel Indische mensen kennen elkaar al via Social Media maar ‘live’ ontmoeten en samen beleven, is voor deze mensen heel belangrijk”. Het evenement is niet alleen laagdrempelig vanwege de lage prijzen maar ook vanwege de goede bereikbaarheid van de verwarmde en gelijkvloerse centrumlocatie, de NS Koepelhal.

Hans Winkelaar en zijn team zijn persoonlijk allerlei Indische festivals en ontmoetingsdagen afgereisd om te flyeren voor deze “Pasar Tilburg”. Ze zijn goed voorbereid en hebben er veel zin in. We zijn tevreden als iedereen blij kijkt. We zijn op veel andere festivals geweest en je ziet het gewoon aan de mensen als ze het naar hun zin hebben. We willen de goede sfeer van de gezichten af kunnen lezen, dan zijn wij ook blij.” Er zijn circa 1000 vrijkaarten voor PASAR TILBURG in omloop gebracht. Zulke actie van laagdrempeligheid is niet eerder vertoond op de Nederlandse Pasar’s.

Meer informatie en het gehele programma met bands en artiesten:
www.facebook.com/Pasar.Tilburg
info via email: PASAR-TILBURG@LIVE.NL

De succesformule ?
Zo eenvoudig: “PASAR TILBURG…. is van ons allemaal”.