Nieuws

PAC Festival 2020
Let op! Dit artikel is al 337 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Pathé Tilburg toont vier voorpremières tijdens PAC Festival

Liefhebbers van kwaliteitsfilms kunnen op zondag 12 januari weer terecht bij Pathé Tilburg voor het 22ste PAC Festival. Tijdens dit unieke filmfestival kunnen filmliefhebbers genieten van vier bijzondere voorpremières van Dark Waters, Honey Boy, Bombshell en Richard Jewell.

Het PAC Festival

Het PAC Festival staat erom bekend een verzameling van kwaliteitsfilms te vertonen voordat deze regulier in de bioscopen gaan draaien. Tijdens het 22ste PAC Festival zijn zowel Honey Boy (bioscooprelease: 16-4-2020) als Richard Jewell (bioscooprelease: 5-3-2020) zeer ruim voor hun reguliere bioscooprelease voor het eerst in Nederland te zien.

Deze editie van het festival zit vol met grote namen uit de acteerwereld. Oscar® genomineerde acteur Mark Ruffalo speelt de hoofdrol in Dark Waters en spelen in Bombshell onder andere Academy Award® winnaars Charlize Theron en Nicole Kidman en Academy Award® genomineerden John Lithgow en Margot Robbie.

Waargebeurde verhalen

De films van het PAC Festival zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, het daagt de kijker uit om zich te verplaatsen in de hoofdrolspelers en gemaakte keuzes in het verhaal te evalueren alsof deze door henzelf gemaakt zouden worden.De films van het PAC Festival zijn geselecteerd op hun diversiteit aan verhalen, uitmuntende acteerprestaties en prachtige beelden. Het festival is onderdeel van de bredere programmering in de Pathé bioscopen. Naast het reguliere filmaanbod vertoont Pathé iedere maand ook alternatieve films, opera voorstellingen, muziekconcerten, theatervoorstellingen en speciale voorstellingen van populaire tv programma’s.

Programma:

10:30 – 12:35 Dark Waters

Dark Waters vertelt een schokkende en waargebeurde verhaal van Rob Bilott. Hij is een bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven. Rob raakt verstrengeld in een persoonlijk conflict wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land. Bilott heeft reeds zijn toekomst binnen het bedrijf veilig gesteld, maar begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

13:40 – 15:15 Honey Boy

Honey Boy is geregisseerd door Alma Har’el naar een scenario van Shia LaBeouf, gebaseerd op zijn ervaringen als jonge acteur en zijn complexe relatie met zijn vader. Noah Jupe en Lucas Hedges spelen Otis Lort gedurende 2 periodes in zijn nog jonge leven. Shia LaBeouf speelt hun vader die een alcoholist en ex rodeo-clown is.

15:30 – 17:20 Bombshell

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie.

18:45 – 20:55 Richard Jewell

Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd. “Er ligt een bom in Centennial Park. Jullie hebben dertig minuten.” Richard Jewell wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 het explosief vindt.

Reageer op dit bericht