Patrick Verbunt krijgt predicaat TypischTilburg

Entrepreneur, grondlegger van de Bonheur Horeca Groep, schrijver van het Groot Tilburgs Horecaboek en betrokken stadsgenoot Patrick Verbunt heeft woensdag 9 december het predicaat TypischTilburgs gekregen. Verbunt kreeg de onderscheiding uit handen van fotograaf Camiel Donders tijdens de presentatie van diens TypischTilburg Kalender 2010, in het Midi Theater.

Klik hier voor de fotoreportage van de presentatie

Verbunt stond vierentwintig jaar geleden aan de wieg van de Bonheur Horeca Groep. Hij zette een ´ la carte-restaurant op van hoogstaand niveau en breidde het later uit met een hotel. De horecaonderneming groeide de laatste jaren steeds sterker door tal van succesvolle samenwerkingen.

Zakelijk heeft hij Tilburg op de kaart gezet. Tijdens de eerste grote crisis van het nieuwe millennium kwam Verbunt met het AEX-menu; een meergangenmenu, gekoppeld aan de stand van de AEX-index. Hij haalde de landelijke pers ermee. Inmiddels is het concept gekopieerd, maar niet geëvenaard. Toen Tilburg het hoogste gebouw van Nederland bouwde, de Westpoint-toren, kwam Verbunt met de actie 'Eten op grote hoogte', waarmee nieuwsgierige mensen op de bovenste verdieping van de woontoren konden dineren in een tijdelijk restaurant. Hetzelfde idee werd nog eens over gedaan tijdens de bouw van de Stadsheer. Verbunt droeg ook bij aan het behoud van een typisch Tilburgs erfgoed door het fameuze Broodje Jantje nieuw leven in te blazen. In maart opent Broodje Jantje, na jaren geen vaste locatie te hebben gehad, een nieuw filiaal op het Pieter Vreedeplein. Patrick Verbunt is daarnaast jaren betrokken geweest bij Tilburg Culinair en zet zich tegenwoordig in voor charity dinners.

Vanwege al deze bijzondere inspanningen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak, vindt de Stichting TypischTilburg dat Patrick Verbunt het predicaat TypischTilburg absoluut verdient. Wij hopen dat we hem zo een platform kunnen geven waarmee hij de goede doelen die hij ondersteunt kan nastreven.

Typisch Tilburg Kalender 2010
Het creatieve team van TypischTilburg, onder leiding van fotografen Camiel Donders en Tommy de Lange, is druk bezig geweest om de kalender er weer perfect uit te laten zien. De fotografen hebben de afgelopen maanden dertien modellen gefotografeerd op de mooiste plekjes van Tilburg. Tijdens de fotoshoots werden haar en visagie verzorgd door Rutten Kappers. De styling lag in de professionele handen van Muriël Louer en Gwen Moritz. Fotograaf Camiel Donders: “Elke shoot heeft iets bijzonders. Sommige locaties zijn al zo bijzonder dat er niet eens gestyled hoefde te worden. Iedere foto in de kalender is echt uniek.”

>> Klik hier om de kalender te downloaden <<

TypischTilburg De TypischTilburg Kalender is een glossy jaarkalender met unieke modellen uit Tilburg. Aan de TypischTilburg Kalender is een jaarlijkse modellenwedstrijd gekoppeld: de TypischTilburg Modellenwedstrijd. Dit is een wedstrijd tussen Tilburgse modellen voor een plekje op de TypischTilburg Kalender.