Patrick Verbunt Prijs gaat naar nieuwkomer Bord’O

Het beste gerecht van Tilburg Culinair wordt geserveerd door restaurant Bord’O uit Oisterwijk. De jury onder leiding van sterrenkok Dick Middelweerd was erg onder de indruk van Bord’O’s gerecht op basis van buikspek uit Baambrugge. De Patrick Verbunt Prijs werd zaterdagmiddag uitgereikt tijdens de derde dag van Tilburg Culinair.

Taste! en Cookaholics werden respectievelijk tweede en derde. Taste serveerde drie bereidingen van gevogelte met bijpassende garnituren. Cookaholics kreeg veel lof van de jury voor hun Surf en Turf van langoustine, iberico en harissa. 

Buikspek uit Baambrugge

Het winnende gerecht is Buikspek uit Baambrugge, langzaam gegaard in de Josper met structuren van pompoen, gemarineerde beukenzwammen, gedroogde appel en een compote van sjalot met edik van PX sherry. “Ik kan niets opnoemen dat ik niet lekker vind aan dit gerecht”, zei Dick Middelweerd. “Het is perfect.” Middelweerd weet waar hij over praat. Zijn restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre heeft twee Michelinsterren. De Buikspek uit Baambrugge kost drie Troskes.

Nieuwkomer

Bord’O doet dit jaar voor het eerst mee aan Tilburg Culinair. Het Oisterwijkse restaurant wordt gerund door Monique Rombouts en haar vriend Jerry van der Pluijm. Van der Pluijm was meer dan tien jaar uitbater van het met één Michelinster bekroonde restaurant De Molen in Kaatsheuvel.

Eerbetoon aan Patrick Verbunt

De prijs is vernoemd naar de in 2010 overleden horeca-ondernemer Patrick Verbunt. Patrick Verbunt was een begrip in de Brabantse en in het bijzonder Tilburgse horeca. Hij was onder meer medebedenker van het Toepertoetje, maakte het Groot Tilburg Horecaboek en was mede-oprichter van Tilburg Culinair. De Stichting Tilburg Culinair en de Bonheur Horeca Groep hebben Patrick Verbunt Prijs in het leven geroepen als eerbetoon aan deze creatieve, markante man.