PeerDeGraafMachine naar Burkina Faso

PeerDeGraafMachine neemt van 6 tot en met 12 december 2010 deel aan de 15e editie van het festival les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) in Burkina Faso. De groep bestaat uit de volgende muzikanten; Peer de Graaf zang, Piet Maas op bas, Pascal Vermeer op drums, Frederix Felix op gitaar, Herman van Haaren viool en toetsenist Laetitia van Krieken. Het bezoek van de PeerDeGraafMachine is tevens een ode aan het 25 -jarige centrum Benebnooma en 50 jaar onafhankelijkheid van Burkina Faso.

De PeerDeGraafMachine wordt vergezeld door een brede en gevarieerde groep van 18 Tilburgers. Zij hebben een eigen programma waarin een kennismaking met de cultuur centraal staat. Het volledige gezelschap van 24 personen vertrekt op 4 december en keert terug op 14 december.

Benebnooma is het centrum voor kansarme jongeren en kinderen gevestigd in de stad Koudougou, Burkina Faso in West Afrika, één van de armste landen ter wereld. Benebnooma heeft via haar muziek en dansgroep La Troupe Saaba en het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) een sterke historische band met Tilburg.

Erg veel kinderen kunnen in Burkina Faso helaas nog niet naar school. Voorzieningen op het terrein van de gezondheidszorg zijn zéér schaars en voor de meeste ouders vrijwel onbetaalbaar. Veel jonge kinderen ontberen goed en dagelijks voedsel. Benebnooma biedt dagelijks aan 140 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar een vorm van kinderopvang, een voedselvoorziening en eerste vormen van educatie.

De werkloosheid onder jongeren is zéér groot. Voor velen ontbreekt een toekomst perspectief. De armoede is alom aanwezig! Benebnooma ontplooit daarom diverse activiteiten op het gebied van educatie, onderwijs, cultuur, sport, media en werkgelegenheid. Het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou is een van de initiatieven van Benebnooma en in de loop van haar 15-jarig bestaan uitgegroeid tot een van de meest bekendste en succesvolste muziek festivals in West Afrika