Perron88 opent in januari 2014

De Tilburgse Spoorzone is volop in ontwikkeling. Met de start van de verbouwing van het Centraal Station, het openen van de Burgemeester Brokxlaan en afsluiten van de Spoorlaan voor verkeer in Westelijke richting worden de ontwikkelingen voor de inwoners van Tilburg steeds tastbaarder.

Vanaf half december breekt een nieuw hoofdstuk aan in de ontwikkeling van de Spoorzone. Dan opent Perron88 haar deuren. Gevestigd in Smederij 013 wordt Perron88 de eerste plek in de Spoorzone waar horeca is gevestigd, in eerste instantie als pop up locatie. Een bijzondere plek voor een lunch, borrel, diner of vergadering met een net zo bijzondere menukaart.

De kaart van Perron88 wordt een hele bijzondere. We gaan in de gerechten de nadruk leggen op allergenen. “In Perron88 gaan we laten zien dat gerechten die volgens een bepaalde bereidingswijze geschikt zijn gemaakt voor diverse diëten, daardoor niet minder smaakvol zijn of uitsluitend uit ‘saaie’ gerechten bestaan,” aldus Rogier Kuit, eigenaar van La Cloche party catering & events en uitbater van Perron88. “Verreweg de meeste mensen willen en mogen alles eten en staan er nauwelijks bij stil dat er ook talloze mensen zijn voor wie ‘een hapje eten buiten de deur’ uit kan lopen op een ware nachtmerrie… Mensen die in meer of mindere mate last hebben van een allergie, of bewust kiezen voor het volgen van een dieet, stuiten in de horeca soms op een barrière, omdat de keuken niet kan voorzien in een passend alternatief. Bij ons zijn mensen met bijvoorbeeld een glutenvrij dieet of allergie voor soja, pinda’s of noten van harte welkom en ook voor deze gasten valt er in de kaart genoeg te kiezen.” Perron88 kookt alles glutenvrij, van frikandel tot hoofdgerecht, en ook aan de kinderen is gedacht met een aparte glutenvrije kinderkaart.

La Cloche is in het Tilburgse reeds actief als partycateraar, maar is ook bekend van bijvoorbeeld Villa de Vier Jaargetijden, het TextielMuseum Tilburg en Grand Café Esplanade. Kuit is positief over de ontwikkeling in de Spoorzone en ziet in Perron88 een mooie aanvulling op de huidige locaties, “De komende jaren staat er nog ontzettend veel te gebeuren in de Spoorzone. Er wordt volop gebouwd aan gebouwen voor commercie, industrie en woningen, daarnaast wordt de toegang tot het gebied verbeterd door de nieuwe doorgangen onder het Centraal Station en in het verlengde van de Willem II straat. Zo wordt de Spoorzone steeds meer onderdeel van het stadscentrum. Als partycateraar zijn we al in de gelegenheid om veel mooie evenementen te mogen verzorgen in de Koepelhal en de Smederij 013 met Perron88 ligt daar net om de hoek.”

Kijk ook op de website van Perron99.