Nieuws

source pt
Let op! Dit artikel is al 1488 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Source PT: ‘’Koolhydraatarm eten? Bullshit en zelfs gevaarlijk!’’

Vijf dagen per week naar de sportschool, spierpijn waardoor je niet van de bank komt en koolhydraten laten staan: allemaal onzin volgens Personal Trainer Roel van Buggenum. Een gezonde levensstijl creëren is maatwerk en dat levert hij samen met vier collega’s bij Source PT. Inmiddels zijn er 80 einddoelen behaald, 940 kilo’s verloren en 95 levens veranderd.

Roel kwam in 1998 naar Tilburg om de sportacademie te volgen. Deze rondde hij af waarna hij als sportinstructeur aan de slag ging bij Health City. Hij werkte zich op naar regiomanager van meerdere healthclubs en kwam daarna bij een grote sportclub in Valkenswaard terecht. In die periode kreeg Roel ernstige lichamelijke klachten en dat resulteerde uiteindelijk in een heftige burn-out. ‘’Ik nam geen rust en zei nooit nee en dat brak me op. Hetgeen waar mijn passie lag, het helpen van mensen naar een gezondere levensstijl, was een beetje naar de achtergrond verdwenen.’’

In die tijd nam hij veel rust, volgde diverse trainingen in persoonlijke ontwikkeling en ging hij nadenken over hetgeen wat hem écht gelukkig maakt. Toen besloot Roel om zijn commerciële ervaring  te combineren met zijn passie. Source PT was geboren. Sinds afgelopen zomer is Source PT met een multidisciplinair team van vijf personal trainers, een diëtiste, een fysiotherapeut en een sportmasseuze gevestigd aan het Koningsplein in het centrum van Tilburg.

source pt
Het team van Source PT van links naar rechts: Max, Roel, Lori, Pascal en Dave.

Trainen versus bewegen

Waar de ene hype in de fitnesswereld de andere aflost en mensen het ene dieet afwisselen met het andere, levert Source PT maatwerk. Geen lichaam is immers hetzelfde en dus heeft ieder individu een eigen aanpak nodig. ‘’We coachen mensen op de vier pijlers van een lifestylechange: training, voeding, mindset en herstel. Om maximaal resultaat te bereiken zullen de vier pijlers met elkaar in balans moeten zijn. Iemand die zwaar lichamelijk werk heeft, heeft een andere aanpak nodig dan iemand die op kantoor zit. Iemand die nachtdiensten draait benaderen we anders dan iemand die van 9 tot 5 werkt.’’ Het kan dus niet zo zijn dat je een standaard schema meekrijgt om je doelen te behalen. Helaas zien we dit vaak terug in de reguliere sportscholen.

Gepersonaliseerd schema

Iedereen die bij Source PT gaat sporten krijgt een gepersonaliseerd trainings-, voedings- en herstelschema. ‘’Doordat we alles personaliseren behalen mensen bij ons een beter resultaat met twee uur per week trainen dan anderen die vier à vijf dagen per week de sportschool induiken en hun standaard fitnessrondje afwerken.’’

Deze gepersonaliseerde schema’s brengt Roel onder in verschillende diensten. Ze werken in periodes van drie maanden waarbinnen mensen kunnen kiezen voor individueel trainen of voor trainen in verschillende groepsgroottes variërend van maximaal 8, 12 en 20 personen. Naast de persoonlijke schema’s staat ook educatie hoog in het vaandel. “We leren onze klanten hoe ze uiteindelijk zelf hun schema’s kunnen maken.”

“Openheid, eerlijkheid, vertrouwen, fun en commitment  zijn onze belangrijkste kernwaarden. Wanneer we open en eerlijk tegen elkaar zijn en tegelijkertijd plezier beleven, kunnen we de beste service leveren. We snappen echt wel dat het veranderen van een levensstijl een proces is van vallen en opstaan. Het mooie is echter dat veel van onze klanten de feedback geven dat ze alles kunnen eten wat ze willen en het niet voelt als een dieet.”

Do’s en don’ts gezonde levensstijl

De hype die rondom een gezonde levensstijl hangt de laatste jaren, heeft volgens Roel zowel positieve als negatieve kanten. ‘’Het is natuurlijk goed dat meer mensen bewuster gaan leven. Aan de andere kant lijkt het wel alsof iedereen die twintig kilo afvalt pretendeert een gezondheidsgoeroe te zijn. Wat voor jou werkt, hoeft voor iemand anders niet te werken. Gezondheidsgoeroes geven vaak adviezen uit eigen ervaring en dat is in mijn ogen spelen met mensenlevens.’’ Gelukkig beginnen veel mensen na vier sportscholen en zes dieten te beseffen dat ze de hulp van een professional  eens moeten inschakelen om resultaat te bereiken en te behouden.

Fabels rondom een gezonde levensstijl

Dan nog een lijstje met fabeltjes die we samen met Roel hebben opgesteld.

  • Spierpijn is goed. “Absoluut niet waar. Je mag best wat voelen maar wanneer je hevige spierpijn hebt liggen de belasting en belastbaarheid van het lichaam mijlenver uit elkaar.”
  • Koolhydraatarm eten is goed. “Bullshit, het is zelfs gevaarlijk op de lange termijn. Je wordt niet dik van koolhydraten, je wordt dik van meer kilocalorieën eten dan je lichaam nodig heeft.”
  • Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. “Totaal niet! Ook dat is per individu en per levensstijl anders. Het is een fabeltje dat het ontbijt je verbranding op gang moet brengen.”
  • Je moet zes keer per dag eten om je stofwisseling op gang te houden. “Onzin, je stofwisseling werkt altijd!”
  • Suiker is verslavend. “Niet waar. Mensen zijn niet verslaafd aan de stof suiker, mensen zijn verslaafd aan bepaalde producten.”
  • Er bestaan wondermiddelen, zoals warmtecabines, pilletjes, poeders die je helpen afvallen. “NO WAY, er bestaat geen quick fix. Zou deze al wel bestaan dan waren er echt geen mensen meer met overgewicht op deze wereld. Een consistente negatieve energiebalans is nog steeds leidend in het proces van gewichtverlies.”
  • Cardio is de beste manier om te verbranden. “Cardio is slechts een tool uit de toolbox om energie te verbruiken en om de negatieve balans te creëren. Minder eten is echter veel makkelijker en kost minder tijd.”
  • Tijdens de feestdagen moet je op je levensstijl letten. “Nee, tijdens de feestdagen moet je juist genieten. Je wordt niet dik tussen kerst en Oud en Nieuw maar juist tussen Oud en Nieuw en Kerstmis.”

Meer informatie

Source PT is zeven dagen per week geopend. Ben jij naar aanleiding van dit verhaal benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan de website en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Ook ervaringen van anderen kun je op de website vinden.

Reageer op dit bericht