Peter van Hulst verlaat Xpect Primair

Peter van Hulst

Na 44 jaar heeft Peter van Hulst besloten om Xpect Primair te verlaten. In 2020 bereikte hij de AOW-gerechtigde leeftijd al, maar in plaats van rustig aan te doen ging hij nog harder werken. Inmiddels heeft hij besloten dat het goed is zo, dat de cirkel rond is en dat hij lekker gaat genieten van zijn vrije tijd.

In 1977 startte Peter van Hulst zijn loopbaan bij Xpect als leerkracht op de Christoffelschool, waarna hij de overstap maakte naar basisschool De Borne. De meeste tijd stond hij voor groep 8 waar hij veel plezier had in de begeleiding van leerlingen tijdens de kampweken, excursies en de stap naar de middelbare school. Inmiddels is het al ruim 20 jaar geleden dat Van Hulst voorzitter werd van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. In 2001 vierde hij zijn 25-jarig ambtsjubileum.

Nieuwe taken

Op 1 april 2005 raakte Van Hulst betrokken bij een fietsongeval. Dit dreigde zijn carrière bij Xpect te verwoesten. Tijdens zijn langdurige revalidatie bedacht hij dat er een nieuwe uitdaging nodig was om vitaal de pensioenleeftijd te bereiken. Die uitdaging vond hij. Hij ging namens Xpect Primair de leiding geven aan praktijk begeleiders. Ook bezocht hij hogescholen en academische opleidingen om een relatie op te bouwen om zo studenten in de gelegenheid te stellen stage te lopen bij Xpect.

Verder zette Peter zich in voor het project ‘Opleiden op school’ waarvan hij in 2010 coördinator werd. In die hoedanigheid werd hij actief op de PABO. Ondertussen slaagde hij er in om voorzitter van diverse commissies te worden binnen de Algemene Onderwijsbond. Van Hulst noemt het ongeval op 1 april 2005 dan ook zijn ‘wedergeboorte’.

Opleiden op school

Met veel enthousiasme, flair en overtuigingskracht bereikte hij dat ‘Opleiden op school’ staat als een huis. Ook hebben zijn goede contacten met de vakbonden de medewerkers van Xpect Primair veel voordeel gebracht. Peter legde als voorzitter en volwaardig partner van de bestuurder, de afgelopen decennia de basis voor een stevige en evenwichtige GMR. Al deze inspanningen hebben geleid tot de uitreiking van de prijs voor ‘GMR van het jaar’, een prestatie om trots op te zijn.