Pianist Kris van der Plas uit Tilburg wint Young Classical Talent Award 2021

Kris van der Plas

De 19-jarige Kris van der Plas heeft donderdagavond 15 april in de Concertzaal in Tilburg de Young Classical Talent Award 2021 in ontvangst mogen nemen. De leerling van het Koning Willem II College won de award met zijn piano-uitvoering van een stuk van D. Shostakovich. Kamerorkest Kamerata Zuid begeleidde de scholier, evenals de andere scholieren die deelnamen aan deze wedstrijd. Eva Rijnen won de aanmoedigingsprijs. Ruim 1500 kijkers volgden de avond via een livestream, verzorgd door Omroep Tilburg.

De jury was onder de indruk: “We waarderen de vlijmscherpe ritmiek in het spel en vinden het geweldig om te zien hoe je de lyrische passage in de uitvoering zo mooi en poëtisch wist te vertolken,” aldus juryleden Etienne Siebens en Jan Willem Rozenboom over de uitvoering van de prijswinnaar.

Over De Young Classical Talent Award

De Young Classical Talent Award is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor klassieke muzikale talenten uit Tilburg en omstreken. Zij krijgen de unieke kans om onder begeleiding van een professioneel orkest een muziekstuk te zingen of te spelen voor een vakjury. De winnaar wint de award én een masterclass in zijn of haar discipline. De Young Classical Talent Award is een initiatief van Kamerata Zuid, Theaters Tilburg en CisT.