Pierre Bokma en Porgy Franssen in theaterthriller in Theaters Tilburg

Topacteurs Pierre Bokma en Porgy Franssen staan eindelijk voor het eerst samen op toneel. Een pure formaliteit begint als een klassieke whodunnit. De beroemde schrijver Onoff (Pierre Bokma) wordt verdacht van moord. Hij wordt opgepakt en ondervraagd door een commissaris (Porgy Franssen). Gaandeweg echter wordt de situatie diffuser en grimmiger, aangezien de schrijver zich niet kan herinneren wat hij op de avond van de moord heeft gedaan. De muziektheatervoorstelling is op 4 oktober te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg.

Een pure formaliteit is een coproductie van Orkater en Cello8ctet Amsterdam. Volgens NRC een “gedroomde gestileerde toneelthriller”. Bokma is tweevoudig winnaar van de Louis d’Or, de jaarlijkse prijs voor meest indrukwekkend dragende rol. Franssen werd voor dezelfde prijs maar liefst vier maal genomineerd. Een pure formaliteit is gebaseerd op de Italiaanse film Una pura formalità van Guiseppe Tornatore.

Verkoopinformatie
Een pure formaliteit speelt op zaterdag 4 oktober om 20:15 uur in de schouwburg van Theaters Tilburg. Kaarten kosten € 24 | € 20 | € 14 | € 8,50 (jongeren) (incl. servicetoeslag) en zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl of telefonisch via 013 543 22 20 en aan de balie van Infoservice en Tickets van Theaters Tilburg.