Pieter Vreedeplein komt met het ‘I Amsterdam’ van Tilburg: een grote betonnen T

betonnen t

In Amsterdam werden de ‘I Amsterdam’ letters verwijderd omdat het teveel toeristen naar de stad trok. In Tilburg is het zover nog niet, maar met de komst van een gigantisch betonnen T op het Pieter Vreedeplein, komt daar wellicht verandering in.

Beeld: Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg

De betonnen T wordt midden op het plein geplaatst. Het fungeert als ‘selfieplek’ waarmee je jezelf en je vrienden met verschillende uitzichten op de stad kunt fotograferen. Zo heeft het uitzicht op de Heuvelse kerk en later ook op de nieuwe woontorens op het plein. Tevens kun je er heerlijk in chillen omdat het object bestaat uit verschillende bankjes. De grote betonnen T wordt hoogstwaarschijnlijk nog voor deze zomer geplaatst.

Tilburg steeds toeristischer

CDA raadslid Ton Gimbrère opperde afgelopen zomer het idee. Uiteindelijk zorgen Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, Citymarketing Tilburg en gemeente Tilburg voor de financiering. De T gaat uiteindelijk zo’n 40.000 euro kosten.

Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg timmert sowieso erg aan de weg om Tilburg steeds meer een gezicht te geven. Afgelopen winter realiseerden ze een prachtige projectie op de Heuvelse kerk, de historische beelden op verschillende elektriciteitskastjes in de binnenstad en ook de gigantische T’s (die afgelopen jaar op de Heuvel stonden) is een wapenfeit vanuit het Ondernemersfonds. Daarin vinden ze in Citymarketing en de gemeente steevast fijne samenwerkingspartners.