Pieter Vreedestraat gaat misschien dicht en wordt mogelijk een woonhofje

Pieter Vreedestraat dicht

De Pieter Vreedestraat gaat mogelijk dicht. Sinds de opening van de Frederikstraat en het nieuwe gedeelte van de binnenstad is er veel leegstand in het straatje en loopt er nog nauwelijks winkelpubliek door de straat die de Heuvelstraat met het Pieter Vreedeplein verbindt. Gemeente Tilburg en Wereldhave zijn bezig met plannen om het straatje te herontwikkelen. Lees snel verder. 

Momenteel zijn er nog slechts twee winkels open in de Pieter Vreedestraat. Namelijk GENTS en huidverzorgingswinkel Skintology Beauty Lounge. Eerder waren winkels als de ANWB-winkel, ECCO en VANDEMAKER ook in de straat gevestigd. Zij vertrokken naar de nieuwe Emmapassage of de Heuvelstraat. In een artikel van het Brabants Dagblad is te lezen dat ook GENTS de ambitie heeft om naar de Heuvelstraat te verhuizen.

De winkelstraat bestaat nu uit commerciële winkelruimtes op de begane grond met daarboven appartementen. Mogelijk worden de commerciële woonruimtes dus herontwikkeld tot woningen. Aan de kant van de Heuvelstraat zou dan een winkelruimte worden gebouwd waardoor de straat vanaf die kant afgesloten wordt. De rest van de Pieter Vreedestraat wordt dan een woonhofje met de entree aan de kant van het Pieter Vreedeplein.

Meer informatie

Zoals je leest zijn het momenteel nog plannen die wel steeds concreter lijken te worden. Het is overigens nog niet bekend wat er tot die tijd gebeurt met de leegstaande winkelpanden. Zo is er een idee om hier pop-up winkeltjes van te maken totdat de herontwikkelingsplannen starten. Verschillende partijen in de binnenstad zijn zich momenteel aan het oriënteren om een tijdelijke invulling aan de panden te geven. Wij houden je daar uiteraard van op de hoogte.