Nieuws

Pijnenborg
Let op! Dit artikel is al 880 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Pijnenborg Verf 80 jaar: het verhaal achter een échte Tilburgse onderneming

Het is precies 80 jaar geleden dat Willy Pijnenborg haar zaak opende in de Heuvelstraat. Wat begon als ‘de Lampencentrale’, een plek waar je voornamelijk gloeilampen en schoonmaakmiddelen kon kopen, groeide jaren later uit tot dé verfspeciaalzaak van Tilburg.

Pijnenborg
Nieuwsbericht 1939

Willy Pijnenborg mag gerust een fenomeen in Tilburg genoemd worden. Op 11 november 1939 opent zij haar winkel in de Heuvelstraat: de Lampencentrale. Voor die tijd heel vooruitstrevend voor een vrouw. Tijdens deze begin periode verkoopt Willy al wel verf, maar dit is slechts een nevenproduct. Al snel verhuist het bedrijf naar de Oude Markt, waar door de oorlog een gebrek is aan veel producten, zo ook verf. Vloeibaar behang is het enige alternatief dat ze tijdens deze periode aan kan bieden.

Na de oorlog gaat Willy zich volledig focussen op verf, behang en autolak. Helaas overlijdt Willy op jonge leeftijd en haar man neemt de zaak over. Het is sinds die tijd dat haar man door de Tilburgers ook Willy wordt genoemd.

Naar de Goirkestraat

Pijnenborg
Verhuizing naar de Goirkestraat

Sinds 1989 is Pijnenborg Verf te vinden in de Goirkestraat 40, na decennia lang gezichtsbepalend op de Oude Markt 14 gevestigd te zijn geweest. Ruimtegebrek en moeilijke bereikbaarheid in het centrum waren destijds de redenen om voor het huidige monumentale bedrijfspand te kiezen. De winkelvloer oppervlakte nam toe van 45m2 naar 120m2, waardoor het assortiment flink uitbreidde en een eigen kleurmakerij werd geplaatst. Dit laatste was vooral voor de consument een fijne bijkomstigheid; zij konden hun kleur nu helemaal naar wens krijgen door de grote mengmachines.

Vanesch Verf Groep

Sinds 2015 is de winkel onderdeel van Vanesch Verf Groep, waarna het een naamsverandering onderging naar Pijnenborg Verf. Ondanks de naamsverandering, prijkt op het monumentale pand nog altijd de naam Willy Pijnenborg zoals het voor Tilburg bekend is. Of ze Willy Pijnenborg willen weghalen van het pand? Absoluut niet. Willy Pijnenborg is een begrip in Tilburg en daar zijn ze ontzettend trots op.

Jubileum

Pijnenborg
Willy Pijnenborg aan de Oude Markt

Om het jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft Pijnenborg Verf gedurende heel 2019 een aantal jubileumweken, wisselend met acties voor binnen- en buitenproducten. En omdat het hun 80e verjaardag is, betaal je tijdens deze weken ook slechts 80% voor de deelnemende producten! Kom langs in de winkel voor meer informatie of houd de social media kanalen van Pijnenborg in de gaten. De acties gelden op de volgende dagen:

  • 29 april t/m 11 mei
  • 29 juli t/m 10 augustus
  • 11 november t/m 23 november

Reageer op dit bericht