Pints Guinness, livemuziek & sport: hier vier je St. Patrick’s Day in Tillytown!

De nationale feestdag van Ierland komt er weer aan! Komende zondag 17 maart is het namelijk St. Patrick’s Day. Haal je groene trui uit de kast en be Irish for a day! Want ook in Tilburg wordt dit feestje gevierd. Wat wordt er nou eigenlijk precies gevierd? En waar moet je in Tilburg zijn voor een goeie St. Patrick’s Day party? Dat zetten wij voor jou even op een rijtje! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Little Devil

Vanaf 20:00 uur zal de Irish Party van start gaan bij The Little Devil! Verlang je terug naar de hoogtijdagen van de rockmuziek? Dan zit je komende zondag goed. Tributeband Minnesota zal muziek van de Ierse hardrockband Thin Lizzy spelen. Minnesota bestaat uit 4 doorgewinterde Brabantse muzikanten. Rob, Henri, Niels en John spelen deze lekkere muziek op vakkundige wijze en met veel plezier, zonder rare gimmick met pruiken en nep stemmetjes. Geniet van de live muziek bij The Little Devil! Entree is gratis!

Ruby’s Irish Pub

Een must-visit op St. Patrick’s Day is natuurlijk Ruby’s Irish Pub aan de Paleisring! De kwartfinales van de FA-cup wordt uitgezonden én de grootste Oasis Tributeband van Nederland, The Masterplan, komt! Kijk vol spanning naar Chelsea tegen Leicester City en Manchester United tegen Liverpool! Zing mee met jouw favoriete Oasis-hits en smeer vooral je keel met een lekkere Guinness!

Over St. Patrick’s Day

Maar wat vieren we eigenlijk op St. Patrick’s Day? De heilige St. Patrick heeft in de vroege middeleeuwen veel voor Ierland betekend, maar de exacte reden waarom hij op zijn sterfdag 17 maart wordt herdacht, is niet helemaal duidelijk. De een zegt dat hij herdacht wordt omdat hij het Christendom naar Ierland bracht. Ook wordt er gezegd dat hij degene was die ervoor zorgde dat er geen slangen te vinden zijn in Ierland.

De Ieren hebben een nationale vrije dag op St. Patrick’s Day. In veel steden vindt deze dag een parade plaats en de grootste (Dublin) wordt uitgezonden op tv. Iedereen kleedt zich in het groen en gaat de straten op om te feesten. Een beetje hetzelfde als Koningsdag dus, maar dan met groen in plaats van oranje. Er wordt zelfs groen bier gedronken! Maar ja, ons bier is natuurlijk al oranje(-ish).

Een Iers drankje in de stad

Heb je geen zin om te feesten op livemuziek, maar wel zin in een lekkere whiskey, Irish coffee of Guinness? Die kun je hier scoren:

  • Café ’t Buitenbeentje
  • Café de Buizerd
  • The Cat’s Back
  • Bruincafé Bij Dorus
  • Café Bolle

The Old Irish Pub

Over horecazaken met een Iers concept gesproken. Volgend jaar kun jij ook terecht bij The Old Irish Pub in Tilburg! De pub komt op de Heuvel in het voormalige Café Karel-pand. The Old Irish Pub is een horecaconcept dat al een vestiging heeft in Apeldoorn en Den Haag. Momenteel wordt het pand aan de Heuvel grondig verbouwd en als alles meezit, gaat de zaak dit voorjaar open. Nét te laat voor St. Patrick’s Day dus… Maar zet het vooral alvast in je agenda voor volgend jaar! Meer informatie over deze horecazaak lees je in dit artikel. 

Veel plezier tijdens St. Patricks Day!