Pitchen tijdens Startersmarkt Midden-Brabant

Workshops, een informatiemarkt en netwerkmogelijkheden maken de Startersmarkt Midden-Brabant op 1 november hét evenement voor aspirant of net startende ondernemers. Maar er is meer: drie jonge ondernemers krijgen de kans om hun idee te pitchen tijdens ‘Pitch je idee’. Jan Meurs jr en de mede-investeerders van zijn nieuwe bedrijf Startersinvesteringen beslissen ter plaatse of ze willen investeren in een idee.

“Banken zijn vaak huiverig om geld te lenen aan starters en grote investeerders willen geen tijd en energie stoppen in relatief kleine initiatieven. Wij springen daar nu op in door ondernemers een platform te bieden waar ze terecht kunnen voor funding in ruil voor aandelen”, aldus Jan Meurs van Startersinvesteringen.nl. Hij richtte samen met andere succesvolle jonge ondernemers uit Tilburg twee maanden geleden het bedrijf op. Het doel: starters met een goed idee op weg helpen om hun bedrijf op te zetten. “Wij investeren bovendien niet alleen geld, maar steken ook tijd in de begeleiding van de ondernemers. We helpen hen met de opzet van een gezond bedrijf, koppelen ze aan de juiste personen en zorgen dat ze aan tafel komen met interessante afnemers.”

Pitch je idee

Tijdens de Startersmarkt Midden-Brabant op 1 november, georganiseerd door de Jost (ontmoetingsplaats voor jonge ondernemingen) krijgen drie jonge ondernemers een kans. “De deelnemers doen een pitch en we besluiten ter plaatse of we investeren. Net zoals in het bekende tv-programma Dragon’s Den.” Deelnemers sturen hun pitch van tevoren in via de site  www.startersinvesteringen.nl.

Workshops

Naast ‘Pitch je idee’ zijn er meer activiteiten tijdens de Startermarkt Midden-Brabant. Rolph Adriaansen van de Jost: “Jost-leden weten als geen ander waar je tegenaan loopt als startende ondernemer. Op basis daarvan hebben we het programma samengesteld. Zo geeft Pedro van Helden van Solvid Ondernemen een workshop over netwerken en acquisitie en Myriam de Roo vertelt meer over social media. Een medewerker van Interpolis doet alles uit de doeken over aansprakelijkheid en bedrijfsrisico, een professional van Symbid weidt uit over crowdfunding en vanuit Starterslift is er een workshop over ‘the lean startup’. Daarnaast zijn er diverse stands over het bouwen van een website tot het inrichten van je administratie. Het evenement is gratis en aanmelden kan via www.startersmarktmiddenbrabant.nl.