Piushaven AHOI: een weekend vol terrasjes, muziek en watersport

piushaven ahoi

Ga jij dit weekend ook naar hét havenfeest van Stichting Thuishaven Tilburg: Piushaven AHOI? De Piushaven bestaat dit jaar namelijk 95 jaar en dat is een goede reden voor een feestje! Op zaterdagavond is er een concert op een drijvend podium en op zondag is iedereen welkom op de gratis Water Open Dag. 

Dit jaar is het ook al weer 20 jaar geleden dat Stichting Thuishaven Tilburg definitief de afsluiting van de Piushaven wist te voorkomen. En dat is maar goed ook, want de stadshaven is inmiddels van verwaarloosde industriehaven omgetoverd tot een sprankelend stadsdeel. Een plek in de stad om trots op te zijn!

Programma Piushaven AHOI

Zaterdag 26 mei: Sur le Ponton (op het dok)

Op zaterdagavond speelt het beroemde Rosenberg Trio op een drijvend podium in de Piushaven. Publiek kan zowel vanaf de kant, maar ook in bootjes op het water genieten van dit concert. Vanaf 19.00 uur is het terrein rondom de korte havenarm van de Piushaven open en om 20.00 uur start het voorprogramma met flamenco-gitarist Maurice Leenaars. Na de pauze is het tijd voor het Rosenberg Trio en hun Gipsy-jazz waarmee deze Nederlandse muzikanten de wereld inmiddels veroverd hebben. Kaarten voor het evenement zijn online te bestellen of verkrijgbaar bij Kade Living aan de Havendijk.

De naam van de avond is Sur le Ponton, of wel: op het dok. Met je kaartje voor de avond heb je niet alleen toegang tot het concert, maar ook tot Museum De Pont.

Zondag 27 mei: Water Open Dag

Tijdens de Water Open Dag van Piushaven AHOI valt er meer dan genoeg te beleven. Het terrein is tussen 11.00 en 18.00 uur gratis toegankelijk voor iedereen die graag wil genieten van alles wat Tilburg als havenstad te bieden heeft.

Tijdens de zondag van Piushaven AHOI kan er op verschillende manieren gevaren worden met de diverse vaartuigen van bootverhuurders. Ook kun je surfen, suppen, roeien, kanoën en raften met diverse watersportverenigingen. Vanaf 12.00 uur is het mogelijk rond te varen met een natuurgids en vanaf 15.00 uur zijn er vier muzikale rondvaarten van de Liedjeskeuken. Voor deze rondvaarten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Ook aan de kade valt genoeg te beleven. Zo is er een interessante bomenwandeling, een wandeling met een schepengids, kraampjes, water demonstraties en uiteraard ook terrassen, muziek en theater. Daarnaast is er een uitgebreid kinderprogramma waar kinderen aan mee kunnen doen met een gratis Piushavenpaspoortje.

Meer uittips

Ben jij benieuwd naar meer uittips dit weekend? Check dan dit handige artikel.