Piushaven Culinair organiseert fantastische vaartochten in Tilburg: ‘Ons concept is uniek in de regio!’

Culinaire diners, vrijgezellenfeesten, verjaardagen, zakelijke meetings, champagneontbijtjes en veel meer op de wateren in en rondom Tilburg. Sinds een aantal jaar is dat mogelijk! De geboren en getogen Tilburger Bas Versantvoort (28) biedt namelijk met zijn bedrijf Piushaven Culinair op maat gemaakte vaartochten aan vanuit de Tilburgse Piushaven. Wij spraken hem over zijn bedrijf, het concept en de toekomstplannen. Lees snel verder.

Bas heeft een achtergrond in de horeca. Hij werkte als kok bij diverse horecazaken in de regio en is nu ook nog vaak als freelance kok in de horeca te vinden. Zijn ouders hebben diverse boten die ze via Stichting Schippersvolk aanbieden. “Op een gegeven moment ging ik met mijn vrienden of familie varen door de Piushaven. Dan nam ik een barbecue mee, een koelkastje met bier en muziek. Dat was altijd zo leuk, dat ik dacht: ‘hier moeten meer mensen van genieten’. Toen is mijn idee voor Piushaven Culinair ontstaan.”

Vaartochten organiseren, dat doen wel meer bedrijven. Op maat gemaakte vaartochten met de lekkerste gerechten die aan boord worden klaargemaakt, heerlijke wijnen en veel comfort, dat was er nog niet. In dat gat is Bas gesprongen en daar betrekt hij zijn hele familie bij. “Mijn vader is gepensioneerd en vindt het fantastisch om te varen, mijn moeder zorgt voor de aankleding, mijn vriendin is vinoloog en zorgt met haar bedrijf VINOVEER voor de wijnen aan boord en ik verzorg met mijn achtergrond als kok het eten. Als het druk is, helpen ook andere familieleden, vrienden en de buurjongen mee.”

piushaven culinair

Van twee tot honderdtwintig personen

Piushaven Culinair is dus ontstaan als hobby, maar nam tijdens de coronaperiode een vogelvlucht. “Mensen gingen op zoek naar veilige uitstapjes die nog wel mogelijk waren. Daar is een vaartocht natuurlijk uitermate geschikt voor.” Wat Piushaven Culinair allemaal aanbiedt? Vaartochten met uitgebreid ontbijt, lunch of een diner aan boord. Van luxe vijfgangenmenu’s met bijpassende wijnen tot een barbecue: het is mogelijk. Maar Piushaven Culinair organiseert ook vrijgezellenfeesten of verjaardagen. “Laatst hadden we een vrijgezellenfeest. Zij wilden een zanger aan boord. Dan regelen we dat. We namen wat supboards en kano’s mee voor onderweg, zorgden voor koud bier en staken de barbecue aan. Dan heb je gewoon een fantastische avond!”

De stichting van Bas zijn ouders heeft zelf twee boten waar Piushaven Culinair een exclusieve samenwerking mee heeft. Maar ze kunnen door het huren van boten van andere bedrijven opschalen met vaartochten tot 120 personen. “Dat maakt het leuk. Je kunt bij ons een romantisch champagneontbijt met zijn tweetjes doen, maar we hadden laatst nog een vaartocht voor een groep vrienden van 90 personen.”

Comfort in een prachtige omgeving

De vaartochten van Piushaven Culinair starten steevast in de Piushaven. Vanuit daar gaat de tocht via Moerenburg en de Beekse Bergen over het Wilhelminakanaal richting Oirschot en weer terug naar de Piushaven. “Zeker Moerenburg is écht een prachtig en onderschat natuurgebied in Nederland. Als de zon daar op staat, is het echt magisch.”

Piushaven Culinair onderscheidt zich met comfort. “Wij zijn geen bedrijf dat rondvaarten organiseert en heel veel vertelt over de omgeving. ‘Als u hier links kijkt ziet u dit, en als u rechts kijkt ziet u dat’. Dat ga je bij ons niet meemaken. Wij onderscheiden ons door het volledig in de watten te leggen van onze gasten. We leveren maatwerk en onze boten hebben een hoog comfort. Zo kun je bij ons ‘gewoon’ naar het toilet aan boord. Dat is niet vanzelfsprekend bij veel rondvaarten in andere steden.”

Genoeg ambities

Bas gaat met Piushaven Culinair ook graag de samenwerking aan met lokale horeca. “Diverse horecazaken maken al gebruik van ons concept en leggen hun gasten in de watten. Zo kunnen zij hun gasten iets unieks aanbieden.” Zo kon je eerder al meevaren met Restaurant Taste!, Eethuis Twintig en Gastrobar RIX. In juli is De Houtloods aan de beurt. Bas hoopt dit concept binnenkort uit te breiden, zodat meer mensen kunnen genieten van een prachtige vaartocht.

Momenteel groeit Piushaven Culinair hard. Het vaarseizoen is pas net begonnen en de eerste weekenden zijn direct vol gereserveerd. “Ik wil er eigenlijk voor zorgen dat het doordeweeks ook wat drukker wordt. Daar gaan we dan ook mooie arrangementen voor aanbieden.” Zo wil Piushaven Culinair zich ook meer richten op de zakelijke markt. “Niet alleen bedrijfsfeestjes, maar onze vaartochten zijn ook perfect voor serieuze meetings, onderhandelingen of om belangrijke interne vraagstukken te bespreken. Je wordt door niemand gestoord en hebt daardoor meer privacy dan in andere horecazaken.”

Ook op het gebied van het aannemen van nieuw personeel ziet Piushaven Culinair mogelijkheden. “Het is voor recruiters of HR-afdelingen natuurlijk hartstikke leuk om tijdens een vaartocht meer te vertellen over het bedrijf en bepaalde openstaande vacatures. Zo leer je sollicitanten op een andere manier kennen dan in een kantoor-setting. En het zorgt richting sollicitanten natuurlijk voor een mooie uitstraling van je bedrijf.” Ze zijn dan ook op zoek naar bedrijven die dit leuk vinden.

Meer informatie over Piushaven Culinair

Je leest het: de mogelijkheden bij Piushaven Culinair zijn groot. Ze hebben diverse arrangementen gecombineerd met vaartochten en leveren graag maatwerk. Ben jij geïnteresseerd in een ontbijt, lunch, diner, barbecue of een leuke activiteit op de wateren rondom Tilburg? Check dan snel de mogelijkheden via de website. Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen? Volg Piushaven Culinair via Facebook en Instagram.