Nieuws

piushaven havenfestival
Let op! Dit artikel is al 63 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Piushaven krijgt Havenfestival tijdens jubileumjaar: 100 schepen, optredens en demonstraties

Het duurt nog even, maar in 2023 komt er een Havenfestival naar de Piushaven. De stadshaven bestaat dan namelijk honderd jaar. Meer dan honderd historische bedrijfsvaartuigen leggen aan in augustus 2023 in de Piushaven voor de Nationale Erfgoedmanifestatie. 

Ook Hasselt in Overijssel was kandidaat voor het evenement. Maar Tilburg kreeg met een ruime meerderheid de voorkeur van de leden van de ‘Landelijke Vereniging tot behoud van Historisch Bedrijfsvaartuig’.

Havenfestival Piushaven

Het Havenfestival staat in het weekend van 5 en 6 augustus 2023 op het programma. Een lange karavaan van vrachtschepen met historie vaart zaterdag vanuit het Wilhelminakanaal de Tilburgse stadshaven in. Op de zondagmiddag staan er ook leuke activiteiten op het programma. Denk aan demonstraties en voorstellingen op de schepen. Uiteraard is er ook op de kade van alles te doen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een groot Havenfestival georganiseerd wordt in de Piushaven. Ook tijdens het 75-jarig bestaan van de Piushaven was dit het geval. Destijds werd het evenement georganiseerd om ervoor te zorgen dat de Piushaven behouden zo blijven. Want – hoewel je het nu niet meer voor kunt stellen – lagen er ooit plannen om de Piushaven te dempen.